FASHION DESIGN

Kurset Fashion Design dækker de centrale elementer i det at være beklædningsdesigner og kommer omkring principperne for modedesign og udviklingen fra idé til produkt.

Kursusbeskrivelse

Fashion Design er et all-round kursus, der giver et samlet billede af moden med et spændende forløb fra teknikker til udvikling af kreativitet. Kurset formidler, foruden en alsidig indsigt og viden, de nyeste trends, som er krævet af nutidens beklædningsdesignere, hvis arbejdsområde i dag spænder fra udvikling af kollektionernes idégrundlag, udvikling af de enkelte designs til levering af færdige kollektioner.

Kurset er for dem, der ønsker at få et indblik i modebranchen og de processer, man som designer arbejder med for at udfærdige en kollektion. Kurset giver kursisterne mulighed for at udforske deres egen kreativitet og designforståelse. Yderligere vil kurset give kursisterne mulighed for at udforske den kreative anvendelse af de nyeste trends i udformningen af tekstiler og beklædninger, som vil hjælpe kursisten med at udvikle en større praktisk forståelse af moden og dens anvendelse i designprocessen.

Kurset giver dig en praktisk introduktion til Fashion Design, hvor du både modtager teoretisk og praktisk undervisning. På holdet møder du ligesindede, der ligesom dig ønsker at dygtiggøre sig, og du vil udvide dit netværk med erfarne branchefolk, hvis mål er at give dig give værktøjer og gode råd med på vejen.

Udbytte

Ved afslutningen af kurset vil du have en forståelse af følgende områder:

  • Hvordan man udarbejder collager og moodboards
  • Designprocessens forløb
  • Udarbejdelsen af skitsering og arbejdstegninger
  • Modetegning og farvelægning
  • Materialelære (undervisning i diverse tekstiler)
  • Tilskæring og teknikker
  • Opsyning i stout/andet materiale

Målgruppe

Dette kursus er for personer, der ønsker at udvikle sine kreative evner. Dette gælder heriblandt:

  • Nybegyndere
  • Iværksættere/Start-Ups
  • Studerende, der ønsker at genopfriske deres designpraksis

Der vil være grundig og individuel vejledning til alle kursister. Du modtager et kursusbevis, når du har gennemført kurset, som du kan benytte i forbindelse med dit CV eller til kommende arbejdsgivere.

Type

Weekendkursus

Startdato

2. September 2023

Moduler

6 Lørdage (5 timer per modul)

Tid

9.00 - 14.30 (inkl. ½ times pause)

Sprog

Dansk og Engelsk

Underviser

Mikkel Johansen

Pris

4750 DKK

Moduler

Modul 1: Idégenerering og Collage

2. september 2023, kl. 9.00 - 14.30

Der introduceres til kurset og du vil ligeledes få udvidet dit branchekendskab gennem en grundig introduktion til modebranchens opbygning samt et overblik over hvad man som designer arbejder med. Efterfølgende vil vi begynde med idégenerering hvor vi indsamler inspiration gennem magasiner, websites m.m. med henblik på at opbygge en collage, der kan inspirere til produktudviklingen.

Modul 2: Skitsering

9. september 2023, kl. 9.00 - 14.30

Opbygning af en mini-kollektion eller et produkt begyndes, på baggrund af det indsamlede inspirationsmateriale. Her vil vi skitsere idéer i form af beklædningsdele, og der vil løbende blive bygget en rød tråd mellem idégenerering og skitsering.

Modul 3: Produktudvikling

16. september 2023, kl. 9.00 - 14.30

Arbejdet fortsættes fra forrige modul, hvor der hertil begynder og tænkes i produktudvikling. Produktudviklingen sker ved skitsering og/eller illustration via computer/tablet hvor der fokuseres på form og funktion.

Modul 4: Arbejdstegning

23. september 2023, kl. 9.00 - 14.30

Skitseringen fra produktudvikling udarbejdes som arbejdstegninger, hvor mål, detaljer og beskrivelser tilføjes. Arbejdstegningerne udarbejdes således at de kan bruges til produktion, hvor andre kan aflæses hvordan det pågældende design skal produceres.

Modul 5: Mønsterudvikling

30. september 2023, kl. 9.00 - 14.30

Der udvælges en detalje, et piece eller et design fra arbejdstegningerne som der laves mønster ud fra. Målene der er angivet på arbejdstegningerne bliver overført til mønsterpapir, så der dannes mønsterdele til den udvalgte del.

Modul 6: Opsyning og Færdiggørelse

7. oktober 2023, kl. 9.00 - 14.30

Mønsterdelene overføres til bomuldlærredet stout, som er et materiale, der bruges til opsyning af prøvemodeller. De forskellige dele bliver efterfølgende syet sammen på symaskine, så de til sidst danner det udvalgte design i en tredimensionel model.

pt-plus-row-image-1
pt-plus-row-image-1
pt-plus-row-image-1

Praktisk

Ved tilmelding vil du modtage en bekræftelse på mail, hvor der er angivet alle praktisk informationer, heriblandt hvad du skab medbringe til kursusstart. Kurset finder sted på skolens adresse Badstuestræde 1, 1209 København K.

Har spørgsmål til kurset kan du kontakte os på tlf. 33130926 mellem kl. 9.00 og kl. 14.30 alle hverdage, eller via info@safd.dk.

Om SAFD

Scandinavian Academy of Fashion Design er blandt de ældste designskoler i Europa og har siden 1931 uddannet en lang række af de førende beklædningsdesignere, stylister og erhvervsfolk inden for den danske og udenlandske modeverden.

De professionelle tilknyttede undervisere er alle beskæftiget inden for branchen enten med eget brand eller i industrien. Derved bidrager de konstant med aktuelt fra branchen samtidig med, at der skabes en vigtig kontakt mellem virksomhed og kursister.

Tilmelding & Betaling

Tilmelding til kurset kan ske ved at klikke på knappen “Tilmelding” på denne side. Udfyld herefter de påkrævet felter, hvorefter en bekræftelse vil blive fremsendt via mail. Betalingen sker ved tilmeldingen og der kan betales med VISA, Mastercard, American Express, Diners, Maestro, Apple Pay og Google Pay. Alle beløb er i danske kroner (DKK) og inkl. moms.

Hvis du ikke har mulighed for at betale med én af ovenstående betalingsløsninger kan du eventuelt finde en alternativ betalingsmulighed, ved at kontakte skolens administration på tlf. 33130926 mellem kl. 9.00-14.00 alle hverdage.

Medmindre andet er anført i kursusteksten kan framelding og tilbagebetaling af kursusgebyr ske indtil 14 dage før kursusstart. Herefter er tilmelding bindende og gebyret kan ikke refunderes. Kan et hold mod forventning ikke etableres, returneres hele kursusgebyret.