FASHION PORTFOLIO

Kurset Fashion Portfolio er perfekt for dig, der gerne vil udarbejde eller forbedre en portfolio til brug ved jobansøgninger eller optagelsesprøver. Vi vil på kurset gå i dybden med kreative øvelser, redskaber m.m. og sammensætte det i sin mest præsentable form.

Kursusbeskrivelse

Dette kurus vil give de nødvendige redskaber til at kreere en personlig tailor-made fashion portfolio, som kan bruges både til specifikke job ansøgninger eller relevante uddannelser.

For at kunne deltage i kurset er det nødvendigt, at man kan lave modetegninger og/eller tekniske tegninger, da vi kommer til at arbejde med jeres eksisterende skitser/portfolio. Vi vil derefter lære at målrette ens portfolio til forskellige segmenter af modeindustrien, og I vil lære, hvordan man modificere og laver en portfolio til et specifikt job ansøgning eller relevant uddanelse.

Der vil blive fokuseret på research og udvikling, visuel kommunikation, præsentation og layout. Kursisterne vil lære at finde unikke inspirationskilder, som vil forstærke kreative og unikke idéer i jeres portfolio. Der vil ligeledes være mulighed for at nærstudere de essentielle punkter og krav til at skrive en god ansøgning, som bedst mulig tilpasser sig jobbeskrivelsen eller optagelseskravet. Der vil løbende være fokus på præsentations- og kommunikations færdigheder, som forberedelse til et kommende job- eller uddannelsesinterview.

Ved jobansøgninger i dag er det normalt at man efter et jobinterview bliver givet en case som skal løses og præsenteres ved den efterfølgende jobsamtale. Vi vil derfor vise eksempler på nogle cases, og give jer en forståelse for, hvordan man strukturet og effektivt kan gribe en case an.

Udbytte

Ved afslutningen af kurset vil du have en forståelse af følgende områder:

  • Hvordan man sammensætter en gennemarbejdet portfolio
  • Hvordan man udformer stærke visuelle moodboards
  • Synergien mellem en ansøgning/optagelsesprøve og en portfolio
  • Hvordan man analyserer en ansøgning/optagelsesprøve og omformulerer det til sin portfolio
  • Metoder til at finde unikke inspirationskilder

Målgruppe

Dette kursus vil give dig indsigt i, hvordan man udarbejder en gennemført portfolio, der fremhæver ens originale arbejde og udtrykker sin individualitet. Dette gælder heriblandt:

  • Kreative personer
  • Ansøgere til jobs/uddannelser
  • Studerende, der ønsker at genopfriske deres designpraksis
  • Nyuddannede

Der vil være grundig og individuel vejledning til alle kursister. Du modtager et kursusbevis, når du har gennemført kurset, som du kan benytte i forbindelse med dit CV eller til kommende arbejdsgivere.

Type

Weekendkursus

Startdato

19. November 2022

Moduler

5 Lørdage (5 timer per modul)

Tid

9.00 - 14.30 (inkl. ½ times pause)

Sprog

Dansk og Engelsk

Underviser

Luisa Elvira Traina

Pris

4750 DKK

Moduler

Modul 1: Introduktion

19. november 2022, kl. 9.00 - 13.00

Der introduceres til kurset og hvordan man analyserer en jobbeskrivelse eller opgaveformulering til henholdsvis en jobansøgning eller en optagelsesprøve. Kursisterne introducerer deres motiv for kurset, og der vil blive gennemgået hvilke muligheder, der vil være i løbet af kurset.

Modul 2: Analyse og Gennemgang

26. november 2022, kl. 9.00 - 13.00

Der stilles skarpt på synergien mellem en ansøgning og en portfolio, samt hvordan en portfolio kan udarbejdes. Hertil vil der blive gået i dybden med portfolio’ens indhold i form af design, print, silhouetter og detaljer, og der vil blive fokuseret på, hvordan kursisterne kan tilføje noget unikt samt tilsætte deres personlige præg.

Modul 3: Udarbejdelse af Portfolio

3. december 2022, kl. 9.00 - 13.00

I dette modul påbegyndes udarbejdelsen af deres portfolio. Moodboard introduceres og der gennemgåes, hvordan man udvikler en stærk visuel udformning. Her vil der blive gennemgået, hvilke former for inspiration der kan benyttes, samt hvordan man bearbejder inspirationen til konkrete resultater og kommunikere, ens visioner i en portfolio.

Modul 4: Indhold og Individuel Sparring

9. december 2022, kl. 9.00 - 13.00

Kursisterne fortsætter med udarbejdelsen af deres portfolio, og der vil hertil være individuel sparring, mens kursisterne arbejder med den viden, de har lært indtilvidere.

Modul 5: Afslutning og Feedback

17. december 2022, kl. 9.00 - 13.00

Afslutning og præsentation af kursisternes portfolio. Vi vil gennemgå alle opgaver, og der vil efterfølgende være feedback og vejledning til, hvordan kursisterne kan bruge deres nylærte viden og erfaring i deres videre færd i modeindustrien.

pt-plus-row-image-1
pt-plus-row-image-1
pt-plus-row-image-1

Praktisk

Ved tilmelding vil du modtage en bekræftelse på mail, hvor der er angivet alle praktisk informationer, heriblandt hvad du skab medbringe til kursusstart. Kurset finder sted på skolens adresse Badstuestræde 1, 1209 København K.

Har spørgsmål til kurset kan du kontakte os på tlf. 33130926 mellem kl. 9.00 og kl. 14.30 alle hverdage, eller via info@safd.dk.

Om SAFD

Scandinavian Academy of Fashion Design er blandt de ældste designskoler i Europa og har siden 1931 uddannet en lang række af de førende beklædningsdesignere, stylister og erhvervsfolk inden for den danske og udenlandske modeverden.

De professionelle tilknyttede undervisere er alle beskæftiget inden for branchen enten med eget brand eller i industrien. Derved bidrager de konstant med aktuelt fra branchen samtidig med, at der skabes en vigtig kontakt mellem virksomhed og kursister.

Tilmelding & Betaling

Tilmelding til kurset kan ske ved at klikke på knappen “Tilmelding” på denne side. Udfyld herefter de påkrævet felter, hvorefter en bekræftelse vil blive fremsendt via mail. Betalingen sker ved tilmeldingen og der kan betales med VISA, Mastercard, American Express, Diners, Maestro, Apple Pay og Google Pay. Alle beløb er i danske kroner (DKK) og inkl. moms.

Hvis du ikke har mulighed for at betale med én af ovenstående betalingsløsninger kan du eventuelt finde en alternativ betalingsmulighed, ved at kontakte skolens administration på tlf. 33130926 mellem kl. 9.00-14.00 alle hverdage.

Medmindre andet er anført i kursusteksten kan framelding og tilbagebetaling af kursusgebyr ske indtil 14 dage før kursusstart. Herefter er tilmelding bindende og gebyret kan ikke refunderes. Kan et hold mod forventning ikke etableres, returneres hele kursusgebyret.