FASHION TREND FORECASTING

Kurset Fashion Trend Forecasting er perfekt for dig, der ønsker at lære om trends og hvordan man forudsiger dem. Dette vil være nyttigt for en række personer, der arbejder i, eller ønsker at arbejde i, modeindustrien, fra marketingfolk, til modejournalister, til dem, der ønsker at etablere deres egen modevirksomhed.

Kursusbeskrivelse

Dette kursus vil introducere dig til de forskellige aspekter af trend forecasting og give dig en forståelse omkring, hvordan trend forecasting i praksis fungerer, samt hvordan det bruges i modeindustrien. 

På forløbet vil vi starte med en introduktion til, hvad der definerer trends og tendenser, og hvordan det har ændret sig over de seneste 20 år. Vi vil kigge på forskellig trend forecasting virksomheder, og hvilke måder de arbejder på for at opnå deres klienters mål og behov.

Derefter vil vi dykke ned i de forskellig apsekter af trend forecasting. Vi vill kigge på catwalks og messe-analyser, samt de mest relevante retail og forbruger tendenser, der findes. Dette vil blive efterfulgt af en tur i- og omkring København, hvor vi vil vise, hvordan en trend forsker indsamle tendenser i byens mest inspirerende lokationer. Vi vill også gennemgå og argumentere vigtigheden af at finde inspiration fra unikke kilder for bedre at kunne forudse de nyeste trends.

Kursisterne vil derefter blive oplært i, hvordan man laver et trend moodboard. Dette vil inkludere både farver, prints, silhouetter, tekstiler og detalje inspiration. Det afsluttende projekt vil være at udforme jeres eget visuelle trend moodboard. Her vil der være tid til individuel sparring og feedback.

Udbytte

Ved afslutningen af kurset vil du have en forståelse af følgende områder:

  • Trend forecasting og dens betydning i modeindustrien
  • Udvikling af de vigtigste trend forecasting virksomheder, hvordan de opererer, og arbejder med deres forretningen
  • Farver, print, silhouetter og detaljer og deres påvirkning på trends
  • Hvordan nutidigt liv og kulturelle påvirkninger påvirker modetrends
  • Undersøgelse af  trends ved hjælp af moodboards

Målgruppe

Dette kursus henvender sig til dig, der ønsker at lære om trends og hvordan man forudsiger dem. Dette gælder heriblandt:

  • Kreative personer
  • Marketingspersoner
  • Modejournalister
  • Nyuddannede
  • Iværksættere/Start-Ups

Der vil være grundig og individuel vejledning til alle kursister. Du modtager et kursusbevis, når du har gennemført kurset, som du kan benytte i forbindelse med dit CV eller til kommende arbejdsgivere.

Type

Dagskursus

Dato

8. September 2023

Moduler

5 Fredage (5 timer per modul)

Tid

8.30 - 14.00 (inkl. ½ times pause)

Sprog

Dansk og Engelsk

Underviser

Luisa Elvira Traina

Pris

4750 DKK

Moduler

Modul 1: Introduktion

8. september 2023, kl. 8.30 - 14.00

Der introduceres til kurset og hvordan trend forecasting bruges i modeindustrien. Der vil blive introduceret til globale trend forecasting virksomheder, samt hvordan virksomhederne arbejder med trend forecasting i deres daglige virken.

Modul 2: Analyser og Inspiration

15. september 2023, kl. 8.30 - 14.00

I dette modul stilles der skarpt på catwalk og messe analyser og hvordan disse kan udarbejdes. Hertil vil retail og forbruger tendenser blive gennemgået, hvor kursisterne vil få et indblik i, hvordan trends opstår hos forbrugerne. Modulet afsluttes med en inspirationstur i København, hvor trends forskeres arbejde gennemgåes.

Modul 3: Udarbejdelse af Moodboards

22. september 2023, kl. 8.30 - 14.00

Moodboard introduceres hvor der bliver gennemgået, hvordan man udvikler et trend moodboard fra bunden. Her vil der blive gennemgået hvilke former for inspiration, der kan benyttes, samt hvordan man bearbejder inspirationen til konkrete resultater. Derudover bliver der kigget nærmere på farver, print, silhouetter og detaljer i researchdelen.

Modul 4: Opgave og Individuel Sparring

29. september 2023, kl. 8.30 - 14.00

Der introduceres til forløbets opgave hvor kursisterne skal udforme deres eget visuelle trend moodboard. Her vil der være individuel sparring, og kursisterne vil arbejde med al den viden de har lært indtil videre.

Modul 5: Afslutning og Feedback

6. oktober 2023, kl. 8.30 - 14.00

Afslutning og præsentation af kursisternes opgave. Vi vil gennemgå alle opgaver, og der vil efterfølgende være feedback og vejledning til, hvordan kursisterne kan bruge deres nylærte viden og erfaring i deres videre færd i modeindustrien.

pt-plus-row-image-1
pt-plus-row-image-1
pt-plus-row-image-1

Praktisk

Ved tilmelding vil du modtage en bekræftelse på mail, hvor der er angivet alle praktisk informationer, heriblandt hvad du skab medbringe til kursusstart. Kurset finder sted på skolens adresse Badstuestræde 1, 1209 København K.

Har spørgsmål til kurset kan du kontakte os på tlf. 33130926 mellem kl. 9.00 og kl. 14.30 alle hverdage, eller via info@safd.dk.

Om SAFD

Scandinavian Academy of Fashion Design er blandt de ældste designskoler i Europa og har siden 1931 uddannet en lang række af de førende beklædningsdesignere, stylister og erhvervsfolk inden for den danske og udenlandske modeverden.

De professionelle tilknyttede undervisere er alle beskæftiget inden for branchen enten med eget brand eller i industrien. Derved bidrager de konstant med aktuelt fra branchen samtidig med, at der skabes en vigtig kontakt mellem virksomhed og kursister.

Tilmelding & Betaling

Tilmelding til kurset kan ske ved at klikke på knappen “Tilmelding” på denne side. Udfyld herefter de påkrævet felter, hvorefter en bekræftelse vil blive fremsendt via mail. Betalingen sker ved tilmeldingen og der kan betales med VISA, Mastercard, American Express, Diners, Maestro, Apple Pay og Google Pay. Alle beløb er i danske kroner (DKK) og inkl. moms.

Hvis du ikke har mulighed for at betale med én af ovenstående betalingsløsninger kan du eventuelt finde en alternativ betalingsmulighed, ved at kontakte skolens administration på tlf. 33130926 mellem kl. 9.00-14.00 alle hverdage.

Medmindre andet er anført i kursusteksten kan framelding og tilbagebetaling af kursusgebyr ske indtil 14 dage før kursusstart. Herefter er tilmelding bindende og gebyret kan ikke refunderes. Kan et hold mod forventning ikke etableres, returneres hele kursusgebyret.