SOMMERSKOLE

SAFD's sommerskole introducerer kursisterne til mode og beklædning i den moderne verden, og giver deltagerne fuld fordybelse i teorier og teknikker til beklædningsfaget

Kursusbeskrivelse

Vores sommerskole kursus henvender sig til folk, der ønsker at få et bedre kendskab til Mode- og Beklædningsdesign, og som evt. ville have interesse i at fortsætte deres studie i modebranchen. Ved dette kursus præsenteres deltagerne for en blanding af korte teoretiske og praktiske moduler, der vil give deltagerne et klart overblik over branchen, dens muligheder og de basale tekniske færdigheder, der kræves for at lykkes.

Kurset omfatter herunder udforskningen af de væsentlige discipliner inden for mode og beklædningsdesign, fra sammensætning til analyse, bearbejdelse og udførelse til designteknikker, der kan skabe silhuet. Derudover lærer kursisterne om specifikke grundlæggende færdigheder, der omfatter udvikling af mønstre, tilskæring, syning og drapering på gine. Kurset bevæger sig desuden over kreative faser af designprocessen såsom undersøgelse (research) og koncept, design og udførelse af en mini kollektion samt udvikling af et basis mønster og en prototype.

Vores kurser er præsenteret i en afslappet atmosfære, hvor der tilskyndes studerendes engagement. Feedback er vigtig, og instruktører er altid klar til at besvare eventuelle spørgsmål.

Udbytte

Ved afslutningen af sommerskolen vil du have en forståelse af følgende områder:

  • Forståelse og eksperimentering af specifikke teknikker og “know how” til at udforme disse
  • Opdage, hvad der kræves for at blive beklædningsdesigner: Den kreative proces
  • Lære om mønsterskabelse, bearbejdelse og syningteknik: Den tekniske proces
  • Forstå kraften i kommunikation bag produktet: Moden image

Målgruppe

Vores sommerskole kursus er for personer, der ønsker at udvikle sine kreative evner. Dette gælder heriblandt:

  • Begyndere
  • Iværksættere/Start-Ups
  • Unge, der brænder for mode

Der vil være grundig og individuel vejledning til alle kursister. Du modtager et kursusbevis, når du har gennemført kurset, som du kan benytte i forbindelse med dit CV eller til kommende arbejdsgivere.

Type

Dagskursus

Startdato

10. Juli 2023

Moduler

15 Hverdage (5 timer per modul)

Tid

9.00 - 14.30 (inkl. ½ times pause)

Sprog

Dansk og Engelsk

Undervisere

René Gurskov

Anne Sofie Madsen

Pris

6500 DKK

NYE KURSUSDATOER PÅ VEJ

Nye datoer kommer i slutningen af oktober 2022

Kursusoversigt

Uge 1: Introduktion, Research og Designproces

10. Juli 2023 - 14. Juli 2023, kl. 9.00 - 14.30

Der introduceres til kurset og du vil ligeledes få udvidet dit branchekendskab gennem en grundig introduktion til modebranchens opbygning samt et overblik over hvad man som designer arbejder med.

Kursisterne bliver introduceret til designprocessen, der er en eksperimenterende proces, hvor research og idéudvikling er udgangspunktet for den kreative proces som giver inspiration, information og viser den kreative og fortællende vej til en kollektion eller et produkt. I selve processen skal kursisterne arbejde med trends, sociale, kulturelle og politiske emner, og der lægges vægt på silhuet, materiale, form, farve, detaljer, print og udsmykning.

Gennem designprocessen vil vi tage forskellige formater i brug, og kursisterne vil indsamle idéer og inspiration fra digitale kilder samt dokumentere sin research visuelt. På den måde vil kursisterne begynde at tegne og kommunikere deres idéer og inspiration ved at udforske designprincipperne for silhuetter, detaljer og farve ved at producere moodboards, collager og til sidst udvikle et lineup.

Uge 2: Idéudvikling og Arbejdstegning

17. Juli 2023 - 21. Juli 2023, kl. 9.00 - 14.30

I den anden uge udforsker kursisterne tekniske tegnestile og teknikker i forbindelse med deres lineup. Der bliver undervist i, hvordan man udvikler sine designs figurativt og får formidlet sine idéer præcist og konkret. Her vil kursisterne lære at tegne arbejdstegninger, dekonstruere og tilskære beklædningsgenstande problemfrit.

Grundlæggende teori omkring modeludvikling bliver gennemgået og kursisterne lære at tegne arbejdstegninger, dekonstruere og tilskære beklædningsgenstande via grundforme i papir. Variationer over grundformene bliver gennemgået og kursisterne får til opgave at tilskære en udvalgt style fra deres lineup.

Ved slutningen af denne uge vil kursisterne have involveret sig i en bred vifte af tegneprocesser gennem hele designprocessen, fra indledende skitser, tekniske tegninger til tilskæring af en style deres lineup.

Uge 3: Produktudvikling, Præsentation og Afslutning

24. Juli 2023 - 28. Juli 2023, kl. 9.00 - 14.30

Arbejdet fortsættes fra forrige modul, hvor der hertil begyndes og tænke i produktudvikling. Produktudviklingen sker ved skitsering og/eller illustration via computer/tablet hvor der fokuseres på form og funktion.

Der startes med fremvisning og vejledning til nyttige syprøver, og kursisterne får til opgave at lave deres egne syprøver. Kursisterne vil herefter starte på opbygning af deres egen model, som de fortsætter med indtil sidste dag, hvor en præsentation forberedes. Kursisterne giver en kort præsentation af deres projekt samt den opsyede model.

Der vil efterfølgende være feedback og vejledning til, hvordan kursisterne kan bruge deres nylærte viden og erfaring i deres videre færd i modeindustrien.

pt-plus-row-image-1
pt-plus-row-image-1
pt-plus-row-image-1

Praktisk

Ved tilmelding vil du modtage en bekræftelse på mail, hvor der er angivet alle praktisk informationer, heriblandt hvad du skab medbringe til kursusstart. Kurset finder sted på skolens adresse Badstuestræde 1, 1209 København K.

Har spørgsmål til kurset kan du kontakte os på tlf. 33130926 mellem kl. 9.00 og kl. 14.30 alle hverdage, eller via info@safd.dk.

Om SAFD

Scandinavian Academy of Fashion Design er blandt de ældste designskoler i Europa og har siden 1931 uddannet en lang række af de førende beklædningsdesignere, stylister og erhvervsfolk inden for den danske og udenlandske modeverden.

De professionelle tilknyttede undervisere er alle beskæftiget inden for branchen enten med eget brand eller i industrien. Derved bidrager de konstant med aktuelt fra branchen samtidig med, at der skabes en vigtig kontakt mellem virksomhed og kursister.

Tilmelding & Betaling

Tilmelding til kurset kan ske ved at klikke på knappen “Tilmelding” på denne side. Udfyld herefter de påkrævet felter, hvorefter en bekræftelse vil blive fremsendt via mail. Betalingen sker ved tilmeldingen og der kan betales med VISA, Mastercard, American Express, Diners, Maestro, Apple Pay og Google Pay. Alle beløb er i danske kroner (DKK) og inkl. moms.

Hvis du ikke har mulighed for at betale med én af ovenstående betalingsløsninger kan du eventuelt finde en alternativ betalingsmulighed, ved at kontakte skolens administration på tlf. 33130926 mellem kl. 9.00-14.00 alle hverdage.

Medmindre andet er anført i kursusteksten kan framelding og tilbagebetaling af kursusgebyr ske indtil 14 dage før kursusstart. Herefter er tilmelding bindende og gebyret kan ikke refunderes. Kan et hold mod forventning ikke etableres, returneres hele kursusgebyret.