SYNING & FINESSER

Kurset Syning & Finesser vil lære deltagerne i at blive fortrolige med grundlæggende syning og syteknikker samt hjælpe deltagerne med at omforme deres idéer til virkelighed

Kursusbeskrivelse

Har du idéerne, men ved ikke lige hvordan du skal konstruerer og sy modellerne, så er dette kursus med sikkerhed noget for dig.

Kurset hjælper dig med at omforme dine idéer til virkelighed, så de passer præcis til dig og din krop. Lad dig inspirere af nutidens trends eller design dine egne modeller. Du udfører et færdigt mønster, så det passer perfekt til dig, eller du anvender en grundform fra et tidligere kursus i tilskæring. Du lærer ligeledes hvordan man syr, så du opnår et professionelt resultat.

Der vil være grundig vejledning i valg af mønstre, materialer og sytekniske detaljer, så du opnår et resultat, der svarer overens med dine idéer. Kurset indeholder også undervisning i pasform og tilretning, og der vil derudover være fokus på hvordan man klæder de forskellige kropstyper samt hvordan man fremhæver fortrin og nedtoner eventuelle ubalancer.

Deltagere skal have et grundlæggende kendskab til brug af symaskine.

Udbytte

Ved afslutningen af kurset vil du have en forståelse af følgende områder:

  • Sy- og konstruktionsmetoder
  • Aflæsning af trends
  • Materialelærer: Diverse stoffer og indlægningsmaterialer
  • Grundlæggende forståelse for kroppens former
  • Mønsterforståelse, tilskæring og tilretning
  • Syning af modeller

Målgruppe

Dette kursus er for personer, der ønsker at udvikle sine kreative evner. Dette gælder heriblandt:

  • Kreative personer
  • Nybegyndere
  • Studerende, der ønsker at genopfriske deres designpraksis

Der vil være grundig og individuel vejledning til alle kursister. Du modtager et kursusbevis, når du har gennemført kurset, som du kan benytte i forbindelse med dit CV eller til kommende arbejdsgivere.

Type

Aftenkursus

Startdato

11. September 2023

Moduler

10 (3 timer per modul)
Ekskl. d. 16/10 pga. efterårsferie

Tid

17.00 - 20.00

Sprog

Dansk og Engelsk

Underviser

Mikkel Johansen

Pris

4750 DKK

KURSET ER I GANG

Nye datoer kommer i slutningen af oktober 2022

Moduler

Modul 1: Introduktion

11. september 2023, kl. 17.00 - 20.00

Der introduceres til kurset og de forskellige maskiner og redskaber gennemgåes. Der vil efterfølgende blive lagt en individuel plan for hver enkelt kursist, hvor der vil blive gennemgået hvad den enkelte ønsker at gå i dybden med.

Modul 2: Oplæg og Igangsættelse

18. september 2023, kl. 17.00 - 20.00

Ved nogle moduler lægges der ud med et lille relevant oplæg, såsom materiale gennemgang, oplægning på stof, linjeføring o.lign. Ved dette modul gennemgår underviseren kort de forskellige stoftyper samt informerer om, hvilke stoffer der egner sig til de forskellige beklædningsdele. Derefter går hver enkelte kursist i gang med deres respektive projekt.

Modul 3: Projektarbejde (del 1)

25. september 2023, kl. 17.00 - 20.00

Projektet er valgt og kursisterne sætter igang med opsyning. Der bliver arbejdet individuelt og underviseren vejleder kursisterne hver især med valg af mønstre, materialer og sytekniske detaljer.

Modul 4: Projektarbejde (del 2)

2. oktober 2023, kl. 17.00 - 20.00

Hver enkelte kursist arbejder videre med deres projekt eller det, de er i gang med. Der bliver fortsat arbejdet individuelt og underviseren vejleder kursisterne hver især med valg af mønstre, materialer og sytekniske detaljer.

Modul 5: Produktudvikling og Evaluering

9. oktober 2023, kl. 17.00 - 20.00

Modulet starter med et fælles gennemgang, hvor der drøftes hvordan kursisterne halvvejs igennem har arbejdet med deres respektive projekt og om der skal ændres i dele af det. Herefter arbejder hver enkelte kursist videre med det, deres projekt eller de ændringer som den enkelte kursist ønsker at bibring til projektet.

Modul 6: Projektarbejde (del 3)

23. oktober 2023, kl. 17.00 - 20.00

Arbejdet fortsættes fra forrige modul, hvor kursisterne arbejder videre med det valgte design/produkt. Under modulet vil der være individuel sparring, og kursisterne vil løbende modtage feedback ift. redskaber der kan benyttes, gode råd til realisering osv.

Modul 7: Projektarbejde (del 4)

30. oktober 2023, kl. 17.00 - 20.00

Hver enkelte kursist arbejder videre med deres projekt eller det, de er i gang med. Der bliver fortsat arbejdet individuelt og underviseren vejleder kursisterne hver især med valg af mønstre, materialer og sytekniske detaljer.

Modul 8: Projektarbejde (del 5)

6. november 2023, kl. 17.00 - 20.00

Hver enkelte kursist arbejder videre med deres projekt eller det, de er i gang med. Herfra går kursisterne ind i den sidste fase af kursusforløbet, og det er her hvor al læring fra den tidligere del af kurset skal formidles i det valgte projekt.

Modul 9: Projektarbejde (del 6)

13. november 2023, kl. 17.00 - 20.00

Arbejdet fortsættes fra de forrige modul, hvor kursisterne arbejder videre med det valgte design/produkt. I denne fase får kursisterne til opgave at gå i dybden med formgivning og detaljer.

Modul 10: Færdiggørelse og Feedback

20. november 2023, kl. 17.00 - 20.00

Det udvalgte produkt/design gøres færdigt og vi vil gennemgå alle løsninger. Der vil efterfølgende være feedback og vejledning til, hvordan kursisterne kan bruge deres nylærte viden og erfaring i deres videre færd i modeindustrien.

pt-plus-row-image-1
pt-plus-row-image-1
pt-plus-row-image-1

Praktisk

Ved tilmelding vil du modtage en bekræftelse på mail, hvor der er angivet alle praktisk informationer, heriblandt hvad du skab medbringe til kursusstart. Kurset finder sted på skolens adresse Badstuestræde 1, 1209 København K.

Har spørgsmål til kurset kan du kontakte os på tlf. 33130926 mellem kl. 9.00 og kl. 14.30 alle hverdage, eller via info@safd.dk.

Om SAFD

Scandinavian Academy of Fashion Design er blandt de ældste designskoler i Europa og har siden 1931 uddannet en lang række af de førende beklædningsdesignere, stylister og erhvervsfolk inden for den danske og udenlandske modeverden.

De professionelle tilknyttede undervisere er alle beskæftiget inden for branchen enten med eget brand eller i industrien. Derved bidrager de konstant med aktuelt fra branchen samtidig med, at der skabes en vigtig kontakt mellem virksomhed og kursister.

Tilmelding & Betaling

Tilmelding til kurset kan ske ved at klikke på knappen “Tilmelding” på denne side. Udfyld herefter de påkrævet felter, hvorefter en bekræftelse vil blive fremsendt via mail. Betalingen sker ved tilmeldingen og der kan betales med VISA, Mastercard, American Express, Diners, Maestro, Apple Pay og Google Pay. Alle beløb er i danske kroner (DKK) og inkl. moms.

Hvis du ikke har mulighed for at betale med én af ovenstående betalingsløsninger kan du eventuelt finde en alternativ betalingsmulighed, ved at kontakte skolens administration på tlf. 33130926 mellem kl. 9.00-14.00 alle hverdage.

Medmindre andet er anført i kursusteksten kan framelding og tilbagebetaling af kursusgebyr ske indtil 14 dage før kursusstart. Herefter er tilmelding bindende og gebyret kan ikke refunderes. Kan et hold mod forventning ikke etableres, returneres hele kursusgebyret.