TILSKÆRING (AVANCERET)

Kurset Tilskæring (Avanceret) bygger videre på kurset Tilskæring (Begynder) og omhandler bukser, jakke og variationer, som vil blive konstrueret, syet og tilrettet I fuld størrelse

Kursusbeskrivelse

Kurset Tilskæring (Avanceret) bygger videre på kurset Tilskæring (Begynder). Fokus ligger på bukser, jakker og variationer herover. Der vil blive konstrueret grundformsmønstre, som syes op og tilrettes i fuld størrelse.

Dette kursus er en frisk måde at lære mønsterkonstruktion trin for trin. Videregående teori omkring modeludvikling bliver gennemgået, og du fremstiller selv din egen buks- og jakkegrundform i papir og opsyet i stof.

Variationer over grundformen bliver gennemgået, og du får mulighed for at lave et mønster efter dit eget design. Kurset vil give kursisterne en dyb forståelse af principperne for denne designdisciplin understøttet af praktisk træning i et miljø på industriniveau.

Udbytte

Ved afslutningen af kurset vil du have en forståelse af følgende områder:

  • Måltagning og målskema
  • Tilskæring af buksegrundform – opsyning og tilretning
  • Variationer over bukser
  • Tilskæring af jakkegrundform – opsyning og tilretning
  • Variationer over jakkegrundform
  • Produktionsmønster gennemgåes med sømrum og afmærkninger

Målgruppe

Dette kursus er for personer, der ønsker at udvikle sine kreative evner. Dette gælder heriblandt:

  • Kursister fra kurset Tilskæring (Begynder)
  • Personer med erfaring i grundlæggende tilskæring
  • Iværksættere/Start-Ups med erfaring i grundlæggende tilskæring
  • Studerende, der ønsker at genopfriske deres designpraksis

Der vil være grundig og individuel vejledning til alle kursister. Du modtager et kursusbevis, når du har gennemført kurset, som du kan benytte i forbindelse med dit CV eller til kommende arbejdsgivere.

Type

Aftenkursus

Startdato

17. Oktober 2023

Moduler

8 (3 timer per modul)

Tid

17.00 - 20.00

Sprog

Dansk og Engelsk

Underviser

Helle Nygaard

Pris

3800 DKK

KURSET ER I GANG

Nye datoer kommer i slutningen af oktober 2022

Moduler

Modul 1: Introduktion og Bukser

17. oktober 2023, kl. 17.00 - 20.00

Kursisterne introduceres til kurset og vil efterfølgende blive introduceret til tilskæring med fokus på buksegrundmønstre, for at få erfaring med hvordan mønsterdele fungere og udvikles. Kursisterne udvikler et sæt bukser i størrelsen 1:4 og dernæst i størrelsen 1:1.

Modul 2: Tilretninger

24. oktober 2023, kl. 17.00 - 20.00

I dette modul tilretter kursisterne buksermønstrene og tilpasser dem så de er klar til opsyning. Bukserne opsyes dernæst i bomuldslærredet stout.

Modul 3: Variationer

31. oktober 2023, kl. 17.00 - 20.00

Arbejdet fortsættes fra forrige modul, og derudover får kursisterne til opgave at eksperimentere med læg, lomme og gylp variationer. Herefter introduceres kursisterne til, hvordan enkle bukser med vidde udvikles.

Modul 4: 1:4 Jakke

7. november 2023, kl. 17.00 - 20.00

Opskriften til jakke i størrelse 38 introduceres til kursisterne, og de får efterfølgende til opgave at udvikle et jakkemønster i størrelsen 1:4. Egen jakke i størrelserne 1:1 og 1:4 udvikles dernæst.

Modul 5: 1:1 Jakke

14. november 2023, kl. 17.00 - 20.00

Arbejdet med jakke grundform fortsætter. I dette modul går vi derudover i dybden med overskæringer samt tilretning af jakke grundform.

Modul 6: Ærmer

21. november 2023, kl. 17.00 - 20.00

Kursisterne vil i dette modul få til opgave at lave ærme tilskæring til en halv- eller helgine. Under modulet vil der være individuel sparring, og kursisterne vil løbende modtage feedback ift. redskaber der kan benyttes, gode råd til realisering osv.

Modul 7: Variationer

28. november 2023, kl. 17.00 - 20.00

Kursisterne vil i dette modul få til opgave at eksperimentere med forskellige tilskæringsvariationer. Vi vil bl.a. kigge på revers samt løs jakke grundform.

Modul 8: Afslutning og Feedback

5. december 2023, kl. 17.00 - 20.00

Arbejdet fra forrige modul færdiggøres og vi vil gennemgå alle løsninger og projekter. Der vil efterfølgende være feedback og vejledning til, hvordan kursisterne kan bruge deres nylærte viden og erfaring i deres videre færd.

pt-plus-row-image-1
pt-plus-row-image-1
pt-plus-row-image-1

Praktisk

Ved tilmelding vil du modtage en bekræftelse på mail, hvor der er angivet alle praktisk informationer, heriblandt hvad du skab medbringe til kursusstart. Kurset finder sted på skolens adresse Badstuestræde 1, 1209 København K.

Har spørgsmål til kurset kan du kontakte os på tlf. 33130926 mellem kl. 9.00 og kl. 14.30 alle hverdage, eller via info@safd.dk.

Om SAFD

Scandinavian Academy of Fashion Design er blandt de ældste designskoler i Europa og har siden 1931 uddannet en lang række af de førende beklædningsdesignere, stylister og erhvervsfolk inden for den danske og udenlandske modeverden.

De professionelle tilknyttede undervisere er alle beskæftiget inden for branchen enten med eget brand eller i industrien. Derved bidrager de konstant med aktuelt fra branchen samtidig med, at der skabes en vigtig kontakt mellem virksomhed og kursister.

Tilmelding & Betaling

Tilmelding til kurset kan ske ved at klikke på knappen “Tilmelding” på denne side. Udfyld herefter de påkrævet felter, hvorefter en bekræftelse vil blive fremsendt via mail. Betalingen sker ved tilmeldingen og der kan betales med VISA, Mastercard, American Express, Diners, Maestro, Apple Pay og Google Pay. Alle beløb er i danske kroner (DKK) og inkl. moms.

Hvis du ikke har mulighed for at betale med én af ovenstående betalingsløsninger kan du eventuelt finde en alternativ betalingsmulighed, ved at kontakte skolens administration på tlf. 33130926 mellem kl. 9.00-14.00 alle hverdage.

Medmindre andet er anført i kursusteksten kan framelding og tilbagebetaling af kursusgebyr ske indtil 14 dage før kursusstart. Herefter er tilmelding bindende og gebyret kan ikke refunderes. Kan et hold mod forventning ikke etableres, returneres hele kursusgebyret.