OPTAGELSESKRAV

Herunder kan du læse mere om de formelle betingelser vedrørende optagelse og optagelseskrav på Scandinavian Academy of Fashion Design

Forventninger og Krav

Scandinavian Academy of Fashion Design tager din uddannelse ligeså seriøst, som du selv gør, og vi glæder os over de ansøgninger, vi modtager fra alle potentielle studerende.

Scandinavian Academy of Fashion Design har følgende krav til kommende studerende:

  • Alle ansøgere skal komme til personlig samtale (kan i særlige tilfælde ske via Skype).
  • Ansøger skal være fyldt 18 år.
  • Ved optagelsessamtalen skal ansøger medbring kreativt arbejde eller kunstneriske og håndværksmæssige udførelser til fremvisning.

Der lægges vægt på nysgerrighed, interesse og kendskab til mode, kultur og samfund. Ligeledes lægges vægt på mål og vilje fra ansøgers side, en indlevelsesevne og lyst til at eksperimentere. At være original i sit udtryk, besidde evnen til at bruge øjet, og have fornemmelse for form, farve og materiale.

SAFD forholder sig retten til at give dispensation til ansøgere, hvis de ikke opfylder de pågældende krav. Dette kan ske, hvis skolen f.eks. vurderer at ansøgere viser ekstraordinære evner inden for faget eller, hvis ansøgere er bosat i udlandet og ikke har mulighed for at komme til personlig samtale.

Ansøgere vil modtage svar på deres ansøgning til SAFD inden for 30 dage. I særlige tilfælde eller ved ansøgninger modtaget seks måneder inden skolestart, kan afgørelsen dog blive trukket i længere tid.

Ansøger skal have et formuleret erhvervssigt og ønske om at gøre sig gældende inden for branchen efter endt uddannelse.

UDDANNELSESFORLØB

Uddannelsen er en tre-årig mode- og designuddannelse svarende til en bachelor, som er opdelt i seks semestre med fokus på håndværk og design.

SU OG STIPENDIER

Uddannelsen på Scandinavian Academy of Fashion Design (Margrethe-Skolen) er SU-berettiget og godkendt af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

ANSØGNING

At tage en designuddannelse er en af de bedste beslutninger du kan træffe, hvis du er interesseret i mode og design. Send en ansøgning for at sikre en plads.