Lin UtzonDesigner & Artist
Lin Utzon

    Lin Utzon (født 21. maj 1946) er en dansk kunsthåndværker og tekstildesigner bosiddende i Hellebæk. Hun er datter af arkitekt Jørn Utzon og søster til Jan og Kim Utzon.

    Lin Utzon har holdt adskillige separatudstillinger i ind- og udland. Hun er kendt for både tekstiler og design og arbejder stort set indenfor alle kunstneriske genrer – også med arkitektoniske udsmykninger. Det er naturindtryk og fænomener som lys, vand, himmel og organiske vækster, der danner basis for Lin Utzons abstrakte formverden. Hun har en udpræget sans for materiale og komposition og er både inspireret af det nordiske lys og de klare nordiske farver. Derudover fascineres hun af den enkelthed, der præger Japansk kunst og kultur.

    Hendes arbejder strækker sig fra serier i porcelæn over scenografi og kostumer for Den Kongelige Ballet til arkitektoniske udsmykninger Bagsværd Kirke, hovedsæder for Volvo i Göteborg, IBM i Dallas samt San José Convention, Tivoli i både Danmark og Japan, Capita Building i Sydney, Australien og IBM bygningen i Dallas, USA for blot at nævne nogle få. Værkerne omfatter alt lige fra foldede granitvægge på 160 meter til loftsmalerier, kuppeludsmykninger, søjlemonomenter og diverse vægudsmykninger i porcelæn eller i form af gobeliner.