Peter IngwersenDesigner & Advisor

    Peter Ingwersen er en dansk modedesigner født i København.

    Hans arbejdsliv begyndte med et praktikophold hos Levis i Bruxelles, Belgien som et led i det tredje år af sit studie. Praktikopholdet blev hurtigt skiftet ud med et jobtilbud og han fortsatte med at arbejde for dem i næsten 20 år, og blev senere den første designer nogensinde, som fortsatte op i rækkerne og til sidst blev direktør. Evnen til at være stolt over sit værk har han måske fra sin familie, der igennem generationer har drevet landbrug. Men evnen til at sparke døre ind hos alverdens modemagasiner, high-end department stores som Harvey Nichols i London og Lane Crawford i Asien og i FN er nok nærmere summen af en avanceret måde at tænke på og en solid evne til at vælge det uvæsentlige fra.

    Efter flere år i udlandet vendte han i 2001 tilbage til København og blev administrerende direktør for mærket DAY Birger et Mikkelsen.

    I 2004 grundlagde han tøjmærke Noir og bomuldsstoffet mærke ILLUMINATI II med henblik på at kombinere luksuriøse mode med økologisk ansvar og bæredygtig praksis. Noir var med Peter Ingwersen i spidsen et af de første brands, der kombinerede bæredygtighed med mode, og har dermed været med til at definere et nyt luksusbegreb, inden det var født i hjerterne på forbrugerne. ILLUMINATI II arbejder for at udvikle produktionen i Uganda af etisk produceret økologisk bomuld efter FN Global Compact principper, og for at fremme brugen af ​​stoffet tværs luksusmærker. Målet med Noir er at skabe en samfundsansvarlig tilgang realiseret i sofistikerede samlinger, som er blevet beskrevet som “sexet med fetish undertoner”, skabt af silke, uld, bomuld og pels, alle med etisk certificering.

    Peter Ingwersen vendte i 2011 tilbage til tøjmærket DAY Birger et Mikkelsen med udnævnelsen som kreativ direktør.