SU OG STIPENDIER

Uddannelsen på Scandinavian Academy of Fashion Design (Margrethe-Skolen) er SU-godkendt af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, og den studerende kan derfor søge om SU

SU

Uddannelsen er SU-godkendt af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, og den studerende kan derfor søge om SU. Dette kan gøres via SUs hjemmeside som du finder her.

SU er på 6.397 DKK per måned for udeboende og op til 3.181 DKK per måned (afhængig af husstandsindkomst) for hjemmeboende. Dertil er den studerende berettiget til et SU-tillæg på yderligere op til 2.467 DKK per måned da SAFD er en privatskole (Hvis hjemmeboende er satsen afhængig af husstandsindkomst).

Dermed kan studerende modtage op til 319.104 DKK over de 3 år uddannelsen varer. Derudover er der muligheden for at optage SU lån på 3.234 DKK per måned.

Satserne er fra 2021. Bemærk at reglerne afhænger af om den studerende er dansk statsborger eller ej, læs mere om dette her.

Du kan søge SU, når du er blevet optaget på SAFD, dog tidligst én måned før studiestart. Søger du SU-lån kan du dog først få lånet fra kvartalet efter du er fyldt 18 år. Fylder du for eksempel 18 år i april, kan du først få SU-lån fra den 1. juli. Hvis du tidligere har været tilmeldt en anden uddannelse, skal du være afmeldt der, før du kan søge SU hos os.

  • Studerende fra Danmark kan søge støtte fra Statens Uddannelsesstøtte (SU) www.su.dk
  • Studerende fra Norge kan søge støtte fra Lånekassen www.lånekassen.no
  • Studerende fra Sverige kan søge støtte fra CSN www.csn.se
  • Studerende fra Island kan søge støtte fra LIN www.lin.is
nem-id SU og Stipendier

Nem-ID

For at søge SU skal du have et NemID. Hvis du ikke allerede har dette kan det bestilles elektronisk på www.su.dk eller www.nemid.nu.

Vær opmærksom på, at der er en længere ekspeditionstid fra du bestiller til du modtager alle delene med posten. Dette skyldes den høje sikkerhed. Derfor kan du med fordel henvende dig på den nærmeste borgerservice, hvor du får NemID den samme dag. Hvis du har problemer med dit NemID så ring til support afdelingen på tlf. (+45) 80 30 70 50.

Digital Post

e-Boks er din digitale postkasse på nettet, hvor en lang række e-post bliver samlet på et sikkert sted. Al post i e-Boks, såvel fra private virksomheder som fra det offentlige, er for de studerendes vedkommende tilgængelig gennem borger.dk og gennem e-boks.dk. Din støttemeddelelse og anden SU post bliver sendt til din e-Boks. Gå derfor ind på www.su.dk under punktet hjælp til selvhjælp, og læs om hvordan du opretter en e-Boks, hvis du ikke allerede har en.

introduction_home_2_dk SU og Stipendier
ungdomskort SU og Stipendier

Ungdomskort

Ungdomskort giver dig rabat på din daglige transport fra din bopæl til skolen. Kortet fungerer som et månedskort, som du skal vise til buschauffører, når du stiger på bussen og til kontrollører i tog og metro. Du får derudover følgende fordele med Ungdomskortet:

  • Du kan rejse ubegrænset i hele det takstområde du bor i.
  • Du kan rejse i andre takstområder til børnetakst, der hos de fleste trafikselskaber er cirka halv pris af en voksenbillet.
  • Du kan rejse på tværs af takstområder med tog og få rabat på togbilletter i hele landet (hos DSB og Arriva).
  • Du kan få rabat på rejser på tværs af landet med fjernbusserne.