SU og Stipendier

Uddannelsen er SU-godkendt af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, og den studerende kan derfor søge om SU. Dette kan gøres via SUs hjemmeside som du finder her.

Satser for SU

SU er på 6.820 DKK per måned for udeboende og op til 2.940 DKK per måned (afhængig af husstandsindkomst) for hjemmeboende.

Dertil er den studerende berettiget til et SU-tillæg på yderligere op til 2.662 DKK per måned da SAFD er en privat uddannelse.

SU lån og Fribeløb

Udover SU er der mulighed for at optage SU lån på 3.489 DKK per måned. Hvis du ikke har mere SU tilbage, har du mulighed for at tage et slutlån inden for de sidste 12 eller 24 måneder af din uddannelse på 9.001 DKK per måned.

Får du SU, er der grænser for, hvor meget du må tjene ved siden af – det der kaldes “årsfribeløb”. Maksimal tilladt indkomst pr. måned ud over SU er 19.056 DKK for studerende, der ikke bor hos deres forældre.

Lånemuligheder

Studerende fra Danmark kan søge støtte fra Statens Uddannelsesstøtte (SU) www.su.dk

Studerende fra Norge kan søge støtte fra Lånekassen www.lånekassen.no

Studerende fra Sverige kan søge støtte fra CSN www.csn.se

Studerende fra Island kan søge støtte fra LIN www.lin.is

Økonomi

Vi forstår vigtigheden af at støtte vores talentfulde studerende, så de kan forfølge deres passion og udmærke sig som fremtidige designere. Vi har derfor gjort det en smule lettere, at få et overblik over de forskellige former for tillæg, stipendier og lån, for at sikre, at økonomiske bekymringer ikke står i vejen for din uddannelsesrejse.

341.352DKK

Indkomst (inkl. SAFD tillæg) for udeboende SU for hele uddannelsen.

125.604DKK

Maksimum indkomst fra SU lån (uden slutlån).

466.956DKK

Samlet indkomst fra SU og SU lån.

198.000DKK

Uddannelsesafgift for hele uddannelsen.

210.528NOK

Maksimum indkomst for stipendie for udeboende for hele uddannelsen.

133.560NOK

Maksimum indkomst fra lån for hele uddannelsen.

344.088NOK

Samlet indkomst fra stipendie og lån fra Lånekassen.

305.000NOK

Uddannelsesafgift for hele uddannelsen.

131.472SEK

Indkomst for stipendie for hele uddannelsen.

396.864SEK

Maksimum indkomst fra lån.

528.336SEK

Samlet indkomst fra stipendie og lån.

315.750SEK

Uddannelsesafgift for hele uddannelsen.

6.900.000ISK

Maksimum indkomst for lån gennem LIN.

6.900.000ISK

Samlet indkomst fra stipendie og lån fra Lånekassen.

3.815.060ISK

Uddannelsesafgift for hele uddannelsen.

Vi forstår, at hver studerende har unikke økonomiske forhold. Derfor tilbyder vi fleksible betalingsmuligheder, herunder delbetalingsplaner, der kan tilpasses dine behov.

På Scandinavia Academy of Fashion Design ønsker vi at fjerne flest mulige økonomiske hindringer og give dig mulighed for at fokusere på din uddannelse og din kreative udvikling. Vores tillæg til uddannelsen, herunder SU, stipendier og praktikmuligheder, er designet til at styrke din uddannelsesrejse og hjælpe dig med at opnå dine drømme som designer. Vi er her for at støtte dig på din vej mod succes inden for modeverdenen.

Satser fra 2024.

Ungdomskort og Kilometerpenge

Ungdomskort giver dig rabat på offentlig transport mellem din bopæl og dit uddannelsessted. Ungdomskortet fungerer som et periodekort, som du skal vise til buschauffører, når du stiger på bussen og til kontrollører i tog og metro.

For at få Ungdomskort skal du opfylde betingelserne:

  • du er studerende på SAFD
  • du har bopæl i Danmark, Øresundsregionen i Sverige eller Flensborgzonen i Tyskland
  • din daglige rejsetid er højst 3½ time hver vej
  • du modtager ikke tilskud til transport efter andre ordninger

Betingelserne for Ungdomskort gælder også for anden transportrabat end Ungdomskort.

Læs mere om, hvordan du søger du Ungdomskort her, og se priser for Ungdomskort her.

Kilometerpenge er en støtte til transport mellem bopæl og uddannelsessted, når der for eksempel ikke er mulighed for at benytte offentlig transport, eller hvis turen med det offentlige forlænger din rejsetid med mere end to timer.

For at få kilometerpenge skal du både opfylde betingelserne for Ungdomskort og opfylde en af de særlige betingelser for kilometerpenge.

Spørgsmål og Svar

Mangler du stadig svar eller har du brug for hjælp? Send os en besked, så hjælper vi!

Skriv til os

SU (Statens Uddannelsesstøtte) er en økonomisk hjælp, du kan få, mens du uddanner dig. For at få SU er der en række betingelser du skal opfylde.

For at få SU skal du søge om det. Du kan ikke søge SU med tilbagevirkende kraft, og du kan tidligst få SU fra den måned, hvor SAFD modtager din ansøgning.

Du skal søge SU i minSU. På minSU kan du følge med i din SU. Du kan se hvilke oplysninger, der er registreret om dig, og du kan følge din ansøgnings vej gennem SU-systemet. minSU indeholder tre forskellige funktioner: du kan søge SU, SU-lån med mere, du kan se dine aktuelle SU-forhold og du kan foretage rettelser i dine SU-forhold.

For at få adgang til minSU skal du have MitID.

MitID er en digital signatur, der kan bruges fra alle computere og giver adgang til alle offentlige selvbetjeningsløsninger – blandt andet minSU – og til netbankerne.

Hvis du studerer på SAFD, behøver du ikke at have adresse i Danmark for at få SU. Du kan for eksempel bo i Sverige og samtidig få SU til SAFD’s uddannelse i Danmark.

Din SU udbetales til din NemKonto. Derfor skal den konto, du vil modtage din SU på, være registreret som din NemKonto. Din bank kan oprette din NemKonto, eller du kan selv gøre det på www.nemkonto.dk. Ønsker du, at pengene skal overføres til en konto i udlandet, kan du registrere din udenlandske konto som din NemKonto på www.nemkonto.dk.

SU får alle danske adresser fra Folkeregistreret. Bor du i udlandet, og er du registreret som udrejst i CPR, kan du selv ændre din adresse i minSU. Hvis ikke, skal du give besked til studieadministrationen på SAFD.

Der er en grænse for, hvor meget du må tjene ved siden af din SU (dit fribeløb). Tjener du mere end dit fribeløb, skal du betale noget af din SU og eventuelt SU-lån tilbage. Størrelsen af dit fribeløb bestemmes af, hvor mange måneders SU du har fået i løbet af et år. Det spiller også ind, om du i løbet af året har haft orlov, har fået anden offentlig støtte eller har fravalgt nogle måneders SU.

Fribeløb

Du skal være opmærksom på, at dit fribeløb beregnes for perioden 1. januar – 31. december i alle år, du har fået SU (også selv om du for eksempel kun har fået SU i en måned). Har du derfor tjent meget i en del af året, kan det have betydning for, om du kan modtage SU i resten af året.

På din årsopgørelse fra Skattestyrelsen kan du se, hvilke indkomster de har registreret. Det er dette tal styrelsen bruger, når de beregner, om du har tjent for meget ved siden af din SU.

Læs om fribeløb og indkomster, der tæller med i dit fribeløb.

Har du spørgsmål til din årsopgørelse, skal du kontakte Skattestyrelsen.

Dine feriepenge tæller med i dit fribeløb det år, du bliver beskattet af dem (beskatningsåret). Beskatningsåret er det år, din arbejdsgiver indberetter dine feriepenge til Skattestyrelsen. Det kan være det år, du optjener dem, men det kan også være det år, du får dem udbetalt. Kontakt din arbejdsgiver for at finde ud af, hvornår dine feriepenge er blevet indberettet til Skattestyrelsen.

Du skal søge om SU for at få det. Behandlingstiden på en ansøgning er normalt to til fire uger. Du kan i minSU under ‘Status for ansøgning’ se, hvor langt din ansøgning er kommet.

Du skal have en NemKonto for at modtage SU og andre offentlige ydelser.

Hvis du har søgt SU, og din ansøgning er færdigbehandlet og styrelsen har dit skattekort, skal du kontakte studieadministrationen på SAFD for at få konkret vejledning om, hvorfor du ikke modtager din SU.

Hvis du har søgt SU lån og er blevet tildelt lånet, skal du i minSU godkende din låneplan for at få lånet udbetalt. Og hvis lånet ikke er blevet udbetalt, skyldes det ofte, at du har glemt at godkende.

Styrelsen udbetaler din SU til din NemKonto. Ændrer du kontonummer, skal dit nye kontonummer registreres som NemKonto – bed banken gøre det, eller gør det selv på NemKonto. Hverken styrelsen eller studieadministrationen på SAFD kan oplyse dig om, hvilken konto der er din NemKonto.

Når du flytter, skal du senest fem dage efter give besked til Folkeregisteret. Styrelsen får derefter automatisk besked om din nye adresse.

Din bopælsstatus (som ude- eller hjemmeboende) vil automatisk og løbende blive afgjort på basis af oplysninger fra CPR. Du skal altså ikke selv oplyse, hvis din bopælsstatus ændres fra hjemmeboende til udeboende eller omvendt – eller hvis du flytter fra den ene af dine forældre til den anden. Du får automatisk en ny støttemeddelelse, når styrelsen får nye oplysninger om din bopæl fra CPR.