STUDIELIV

Her kan du finde indhold, der sætter fokus på alt, der berører dit studieliv såsom bolig, byen, campus, transport og meget mere

Byen

København er en af Europas største modebyer og overgår både London, New York, Berlin og Amsterdam, når talen falder på modeuger og antallet af deltagende tøjmærker. Modetøj og tekstiler er Danmarks fjerde største eksporterhverv, og danskere bruger omkring 50 mia. om året på at forny garderoben, hvilket tydeligt kan ses på københavnernes fashionable stilart.

Ud over mode kan København tilbyde en lang række kulturoplevelser inden for et bredt spektrum af muligheder. De kulturelle muligheder spænder bl.a. fra Tivoli, Christiania, Operaen, Nyhavn, Kødbyen samt museer og udstillinger som f.eks. Louisiana, Designmuseum Danmark og Statens Museum for Kunst. Derudover er København rammen for forskellige events såsom gadefestivalen Distortion samt diverse festivaler og koncerter. Generelt set er København en af de mest pulserende og spændende byer i Europa, og du kommer ikke til at mangle ideer og inspiration til oplevelser og seværdigheder. Kombinationen af kanaler, brostensbelagte gader og historiske bygninger med rammende arkitektur, samt et pulserende natteliv gør København til en spændende destination fuld af oplevelser.

Bolig

Ligesom de fleste andre hovedstæder i Europa er København en dyr by at bo i men også en storby med liv, oplevelser og dynamik. Boliger i København er tilgængelige i en lang række forskellige prisklasser. At bo alene kan være dyrt, men ved at finde en roommate(s), som man har mulighed for at dele en lejlighed med, kan man spare mange penge. Vi kan også anbefale at søge kollegieværelser. På et kollegium bor du sammen med andre studerende, du udvider dit netværk, og du kan deltage i en masse sociale aktiviteter. Huslejen er som regel lav sammenlignet med at bo i lejlighed, og på mange kollegier er internet, tv og tøjvask inkluderet i huslejen.

Du kan få mere information omkring boliger i København, ved at besøge vores Spørgsmål og Svar side, som du finder her.

Studie Service

SAFD sætter deres studerende i føresædet og har derfor udviklet studieportalen MySAFD med det formål at skabe en bæredygtig platform for studerende, undervisere og tidligere studerende. Målet er at skabe en service, der kombinerer- og opretholder diversiteten på tværs af klasser og grupper, samtidig med at elever, lærere og kandidater nemt kan kommunikere både internt og eksternt.

Via MySAFD vil de studerende bl.a. være i stand til at skabe og dele projekter og kunstværker med hinanden og folk udefra med vores integrerede online portfolio. Ligeledes vil skolens studerende kunne tilgå en lang række film, videoer og e-bøger herunder dokumentarfilm, film om modehistorie, show- & backstage videoer samt e-bøger om tilskæring, modens historie, markedsføring, syteknikker, modetegning og meget mere.

Campus

Med beliggenhed på Strøget, der er Københavns hovedpulsåre og en af Europas længste gågader med et væld af butikker, fra budgetvenlige kæder til nogle af verdens dyreste mærkevarebutikker, er Scandinavian Academy of Fashion Design beliggende i hjertet af den danske hovedstad. Med skolens to etager og mere end 600 kvadratmeter er SAFD ligeledes blandt nordens største mode- og designskoler, hvor skolens studerende har frie muligheder for at udfolde deres kreative talenter.

Hvert hold har hver deres respektive lokale, mens skolen derudover har to kantiner med yderligere siddepladser, et medierum/bibliotek og en terrasse.

Transport

København er en stor by, men der er alligevel god mulighed for at gå rundt til de forskellige steder i byen. SAFD er beliggende i centrum af København og afstanden fra Skolen til kulturelle steder såsom museer, caféer, butikker m.m. er derfor minimal. Derudover kan København tilbyde et glimrende offentligt transportsystem (metro, tog og busser) til at bringe folk hurtigt rundt i hele byen, og som studerende på SAFD er det muligt at få rabat på alle offentlige transportnet. Der er også taxier til rådighed, men som overalt i Europa er de ret dyre.

Sidst men ikke mindst kan vi anbefale de studerende at anskaffe sig en cykel. København er kendt som en cykelby i særklasse.