Kursusbeskrivelse

Har du idéerne, men ved ikke lige hvordan du skal konstruerer og sy modellerne, så er dette kursus med sikkerhed noget for dig.

Kurset hjælper dig med at omforme dine idéer til virkelighed, så de passer præcis til dig og din krop. Lad dig inspirere af nutidens trends eller design dine egne modeller. Du udfører et færdigt mønster, så det passer perfekt til dig, eller du anvender en grundform fra et tidligere kursus i tilskæring. Du lærer ligeledes hvordan man syr, så du opnår et professionelt resultat.

Der vil være grundig vejledning i valg af mønstre, materialer og sytekniske detaljer, så du opnår et resultat, der svarer overens med dine idéer. Kurset indeholder også undervisning i pasform og tilretning, og der vil derudover være fokus på hvordan man klæder de forskellige kropstyper samt hvordan man fremhæver fortrin og nedtoner eventuelle ubalancer.

Deltagere skal have et grundlæggende kendskab til brug af symaskine.

Udbytte

Ved afslutningen af kurset vil du have en forståelse af følgende områder:

  • Sy- og konstruktionsmetoder
  • Aflæsning af trends
  • Materialelærer: Diverse stoffer og indlægningsmaterialer
  • Grundlæggende forståelse for kroppens former
  • Mønsterforståelse, tilskæring og tilretning
  • Syning af modeller

Målgruppe

Dette kursus er for personer, der ønsker at udvikle sine kreative evner. Dette gælder heriblandt:

  • Kreative personer
  • Nybegyndere
  • Iværksættere/Start-Ups
  • Studerende, der ønsker at genopfriske deres designpraksis

Der vil være grundig og individuel vejledning til alle kursister.

Kursuscertifikat

Når du har gennemført vores kursus på SAFD, vil du modtage et kursuscertifikat, der bekræfter din gennemførelse af kurset og dets moduler. Dette certifikat vil styrke dit CV og udvide dine karrieremuligheder, og det vil være et symbol på din dedikation, færdigheder og viden inden for kursets faglige indhold.

Underviser

Mikkel Johansen

Mikkel Johansen er uddannet fra Scandinavian Academy of Fashion Design (tidl. Margrethe-Skolen) og arbejder til dagligt som Product Developer hos det danske fashion brand Wood Wood.

Moduler

Der introduceres til kurset og de forskellige maskiner og redskaber gennemgåes. Der vil efterfølgende blive lagt en individuel plan for hver enkelt kursist, hvor der vil blive gennemgået hvad den enkelte ønsker at gå i dybden med.

Ved nogle moduler lægges der ud med et lille relevant oplæg, såsom materiale gennemgang, oplægning på stof, linjeføring o.lign. Ved dette modul gennemgår underviseren kort de forskellige stoftyper samt informerer om, hvilke stoffer der egner sig til de forskellige beklædningsdele. Derefter går hver enkelte kursist i gang med deres respektive projekt.

Projektet er valgt og kursisterne sætter igang med opsyning. Der bliver arbejdet individuelt og underviseren vejleder kursisterne hver især med valg af mønstre, materialer og sytekniske detaljer.

Hver enkelte kursist arbejder videre med deres projekt eller det, de er i gang med. Der bliver fortsat arbejdet individuelt og underviseren vejleder kursisterne hver især med valg af mønstre, materialer og sytekniske detaljer.

Modulet starter med et fælles gennemgang, hvor der drøftes hvordan kursisterne halvvejs igennem har arbejdet med deres respektive projekt og om der skal ændres i dele af det. Herefter arbejder hver enkelte kursist videre med det, deres projekt eller de ændringer som den enkelte kursist ønsker at bibring til projektet.

Arbejdet fortsættes fra forrige modul, hvor kursisterne arbejder videre med det valgte design/produkt. Under modulet vil der være individuel sparring, og kursisterne vil løbende modtage feedback ift. redskaber der kan benyttes, gode råd til realisering osv.

Hver enkelte kursist arbejder videre med deres projekt eller det, de er i gang med. Der bliver fortsat arbejdet individuelt og underviseren vejleder kursisterne hver især med valg af mønstre, materialer og sytekniske detaljer.

Hver enkelte kursist arbejder videre med deres projekt eller det, de er i gang med. Herfra går kursisterne ind i den sidste fase af kursusforløbet, og det er her hvor al læring fra den tidligere del af kurset skal formidles i det valgte projekt.

Arbejdet fortsættes fra de forrige modul, hvor kursisterne arbejder videre med det valgte design/produkt. I denne fase får kursisterne til opgave at gå i dybden med formgivning og detaljer.

Det udvalgte produkt/design gøres færdigt og vi vil gennemgå alle løsninger. Der vil efterfølgende være feedback og vejledning til, hvordan kursisterne kan bruge deres nylærte viden og erfaring i deres videre færd i modeindustrien.

Praktisk

Ved tilmelding vil du modtage en bekræftelse på mail, hvor der er angivet alle praktisk informationer, heriblandt hvad du skal medbringe til kursusstart. Kurset finder sted på skolens adresse Badstuestræde 1, 1209 København K.

Har du spørgsmål til kurset kan du kontakte os via nedenstående kontaktinformationer mellem kl. 9.00 og kl. 14.00 alle hverdage.

Tilmelding og Betaling

Tilmelding til kurset kan ske ved at klikke på knappen “Tilmelding” på denne side. Udfyld herefter de påkrævet felter, hvorefter en bekræftelse vil blive fremsendt via mail.

Betalingen sker ved tilmeldingen og der kan betales med VISA, Mastercard, American Express, Diners, Maestro, Apple Pay og Google Pay. Alle beløb er i danske kroner (DKK) og inkl. moms.

Hvis du ikke har mulighed for at betale med én af ovenstående betalingsløsninger kan du eventuelt finde en alternativ betalingsmulighed, ved at kontakte skolens administration på tlf. 33130926 mellem kl. 9.00-14.00 alle hverdage.

Medmindre andet er anført i kursusteksten kan framelding og tilbagebetaling af kursusgebyr ske indtil 14 dage før kursusstart. Herefter er tilmelding bindende og gebyret kan ikke refunderes. Kan et hold mod forventning ikke etableres, returneres hele kursusgebyret.

Lokation

Scandinavian Academy of Fashion Design, Badstuestræde 1, 1209 København K
Se på kort – Få rutevejledning