Kursusbeskrivelse

Kurset Tilskæring (Avanceret) bygger videre på kurset Tilskæring (Begynder). Fokus ligger på bukser, jakker og variationer herover. Der vil blive konstrueret grundformsmønstre, som syes op og tilrettes i fuld størrelse.

Dette kursus er en frisk måde at lære mønsterkonstruktion trin for trin. Videregående teori omkring modeludvikling bliver gennemgået, og du fremstiller selv din egen buks- og jakkegrundform i papir og opsyet i stof.

Variationer over grundformen bliver gennemgået, og du får mulighed for at lave et mønster efter dit eget design. Kurset vil give kursisterne en dyb forståelse af principperne for denne designdisciplin understøttet af praktisk træning i et miljø på industriniveau.

Udbytte

Ved afslutningen af kurset vil du have en forståelse af følgende områder:

  • Måltagning og målskema
  • Tilskæring af buksegrundform – opsyning og tilretning
  • Variationer over bukser
  • Tilskæring af jakkegrundform – opsyning og tilretning
  • Variationer over jakkegrundform
  • Produktionsmønster gennemgåes med sømrum og afmærkninger

Målgruppe

Dette kursus er for personer, der ønsker at udvikle sine kreative evner. Dette gælder heriblandt:

  • Kursister fra kurset Tilskæring (Begynder)
  • Personer med erfaring i grundlæggende tilskæring
  • Iværksættere/Start-Ups med erfaring i grundlæggende tilskæring
  • Studerende, der ønsker at genopfriske deres designpraksis

Der vil være grundig og individuel vejledning til alle kursister.

Kursuscertifikat

Når du har gennemført vores kursus på SAFD, vil du modtage et kursuscertifikat, der bekræfter din gennemførelse af kurset og dets moduler. Dette certifikat vil styrke dit CV og udvide dine karrieremuligheder, og det vil være et symbol på din dedikation, færdigheder og viden inden for kursets faglige indhold.

Underviser

Helle Nygaard

Helle Nygaard har i en lang årrække undervist i tilskæring og konstruktion, og har derudover egen virksomhed, hvor hun arbejder med tilskæring samt Adobe Photoshop og Adobe Illustrator i en modekontekst.

Moduler

Kursisterne introduceres til kurset og vil efterfølgende blive introduceret til tilskæring med fokus på buksegrundmønstre, for at få erfaring med hvordan mønsterdele fungere og udvikles. Kursisterne udvikler et sæt bukser i størrelsen 1:4 og dernæst i størrelsen 1:1.

I dette modul tilretter kursisterne buksermønstrene og tilpasser dem så de er klar til opsyning. Bukserne opsyes dernæst i bomuldslærredet stout.

Arbejdet fortsættes fra forrige modul, og derudover får kursisterne til opgave at eksperimentere med læg, lomme og gylp variationer. Herefter introduceres kursisterne til, hvordan enkle bukser med vidde udvikles.

Opskriften til jakke i størrelse 38 introduceres til kursisterne, og de får efterfølgende til opgave at udvikle et jakkemønster i størrelsen 1:4. Egen jakke i størrelserne 1:1 og 1:4 udvikles dernæst.

Arbejdet med jakke grundform fortsætter. I dette modul går vi derudover i dybden med overskæringer samt tilretning af jakke grundform.

Kursisterne vil i dette modul få til opgave at lave ærme tilskæring til en halv- eller helgine. Under modulet vil der være individuel sparring, og kursisterne vil løbende modtage feedback ift. redskaber der kan benyttes, gode råd til realisering osv.

Kursisterne vil i dette modul få til opgave at eksperimentere med forskellige tilskæringsvariationer. Vi vil bl.a. kigge på revers samt løs jakke grundform.

Arbejdet fra forrige modul færdiggøres og vi vil gennemgå alle løsninger og projekter. Der vil efterfølgende være feedback og vejledning til, hvordan kursisterne kan bruge deres nylærte viden og erfaring i deres videre færd.

Praktisk

Ved tilmelding vil du modtage en bekræftelse på mail, hvor der er angivet alle praktisk informationer, heriblandt hvad du skal medbringe til kursusstart. Kurset finder sted på skolens adresse Badstuestræde 1, 1209 København K.

Har du spørgsmål til kurset kan du kontakte os via nedenstående kontaktinformationer mellem kl. 9.00 og kl. 14.00 alle hverdage.

Tilmelding og Betaling

Tilmelding til kurset kan ske ved at klikke på knappen “Tilmelding” på denne side. Udfyld herefter de påkrævet felter, hvorefter en bekræftelse vil blive fremsendt via mail.

Betalingen sker ved tilmeldingen og der kan betales med VISA, Mastercard, American Express, Diners, Maestro, Apple Pay og Google Pay. Alle beløb er i danske kroner (DKK) og inkl. moms.

Hvis du ikke har mulighed for at betale med én af ovenstående betalingsløsninger kan du eventuelt finde en alternativ betalingsmulighed, ved at kontakte skolens administration på tlf. 33130926 mellem kl. 9.00-14.00 alle hverdage.

Medmindre andet er anført i kursusteksten kan framelding og tilbagebetaling af kursusgebyr ske indtil 14 dage før kursusstart. Herefter er tilmelding bindende og gebyret kan ikke refunderes. Kan et hold mod forventning ikke etableres, returneres hele kursusgebyret.

Lokation

Scandinavian Academy of Fashion Design, Badstuestræde 1, 1209 København K
Se på kort – Få rutevejledning