Kursusbeskrivelse

Vores sommerskole kursus henvender sig til folk, der ønsker at få et bedre kendskab til Mode- og Beklædningsdesign, og som evt. ville have interesse i at fortsætte deres studie i modebranchen. Ved dette kursus præsenteres deltagerne for en blanding af korte teoretiske og praktiske moduler, der vil give deltagerne et klart overblik over branchen, dens muligheder og de basale tekniske færdigheder, der kræves for at lykkes.

Kurset omfatter herunder udforskningen af de væsentlige discipliner inden for mode og beklædningsdesign, fra sammensætning til analyse, bearbejdelse og udførelse til designteknikker, der kan skabe silhuet. Derudover lærer kursisterne om specifikke grundlæggende færdigheder, der omfatter udvikling af mønstre, tilskæring, syning og drapering på gine. Kurset bevæger sig desuden over kreative faser af designprocessen såsom undersøgelse (research) og koncept, design og udførelse af en mini kollektion samt udvikling af et basis mønster og en prototype.

Vores kurser er præsenteret i en afslappet atmosfære, hvor der tilskyndes studerendes engagement. Feedback er vigtig, og instruktører er altid klar til at besvare eventuelle spørgsmål.

Udbytte

Ved afslutningen af sommerskolen vil du have en forståelse af følgende områder:

  • Forståelse og eksperimentering af specifikke teknikker og “know how” til at udforme disse
  • Opdage, hvad der kræves for at blive beklædningsdesigner: Den kreative proces
  • Lære om mønsterskabelse, bearbejdelse og syningteknik: Den tekniske proces
  • Forstå kraften i kommunikation bag produktet: Modens image

Målgruppe

Vores sommerskole er for personer, der ønsker at udvikle sine kreative evner. Dette gælder heriblandt:

  • Kreative personer
  • Unge, der brænder for mode
  • Iværksættere/Start-Ups

Der vil være grundig og individuel vejledning til alle kursister.

Kursuscertifikat

Når du har gennemført vores kursus på SAFD, vil du modtage et kursuscertifikat, der bekræfter din gennemførelse af kurset og dets moduler. Dette certifikat vil styrke dit CV og udvide dine karrieremuligheder, og det vil være et symbol på din dedikation, færdigheder og viden inden for kursets faglige indhold.

Undervisere

Anne Sofie Madsen

Anne Sofie Madsen er en prisvindende designer, og er en af de mest roste både i Danmark, men også ude i verden. Hun er trænet under John Galliano i Paris og har arbejdet for det anerkendte trendforcasting bureau Peclers samt Alexander McQueen i London og Dior i Paris.

René Gurskov

René Gurskov er uddannet fra Scandinavian Academy of Fashion Design (tidl. Margrethe-Skolen) og har i flere årtier drevet sit eget fashion brand, der har haft stor succes på det asiatiske marked. René underviser derudover på skolens 3-årige uddannelse.

Mikkel Johansen

Mikkel Johansen er uddannet fra Scandinavian Academy of Fashion Design (tidl. Margrethe-Skolen) og arbejder til dagligt som Product Developer hos det danske fashion brand Wood Wood.

Moduler

Der introduceres til kurset og du vil ligeledes få udvidet dit branchekendskab gennem en grundig introduktion til modebranchens opbygning samt et overblik over hvad man som designer arbejder med.

Kursisterne bliver introduceret til designprocessen, der er en eksperimenterende proces, hvor research og idéudvikling er udgangspunktet for den kreative proces som giver inspiration, information og viser den kreative og fortællende vej til en kollektion eller et produkt. I selve processen skal kursisterne arbejde med trends, sociale, kulturelle og politiske emner, og der lægges vægt på silhuet, materiale, form, farve, detaljer, print og udsmykning.

Gennem designprocessen vil vi tage forskellige formater i brug, og kursisterne vil indsamle idéer og inspiration fra digitale kilder samt dokumentere sin research visuelt. På den måde vil kursisterne begynde at tegne og kommunikere deres idéer og inspiration ved at udforske designprincipperne for silhuetter, detaljer og farve ved at producere moodboards, collager og til sidst udvikle et lineup.

I den anden uge udforsker kursisterne tekniske tegnestile og teknikker i forbindelse med deres lineup. Der bliver undervist i, hvordan man udvikler sine designs figurativt og får formidlet sine idéer præcist og konkret. Her vil kursisterne lære at tegne arbejdstegninger, dekonstruere og tilskære beklædningsgenstande problemfrit.

Grundlæggende teori omkring modeludvikling bliver gennemgået og kursisterne lære at tegne arbejdstegninger, dekonstruere og tilskære beklædningsgenstande via grundforme i papir. Variationer over grundformene bliver gennemgået og kursisterne får til opgave at tilskære en udvalgt style fra deres lineup.

Ved slutningen af denne uge vil kursisterne have involveret sig i en bred vifte af tegneprocesser gennem hele designprocessen, fra indledende skitser, tekniske tegninger til tilskæring af en style deres lineup.

I dette modul påbegyndes udarbejdelsen af deres portfolio. Moodboard introduceres og der gennemgåes, hvordan man udvikler en stærk visuel udformning. Her vil der blive gennemgået, hvilke former for inspiration der kan benyttes, samt hvordan man bearbejder inspirationen til konkrete resultater og kommunikere, ens visioner i en portfolio.

Praktisk

Ved tilmelding vil du modtage en bekræftelse på mail, hvor der er angivet alle praktisk informationer, heriblandt hvad du skal medbringe til kursusstart. Kurset finder sted på skolens adresse Badstuestræde 1, 1209 København K.

Har du spørgsmål til kurset kan du kontakte os via nedenstående kontaktinformationer mellem kl. 9.00 og kl. 14.00 alle hverdage.

Tilmelding og Betaling

Tilmelding til kurset kan ske ved at klikke på knappen “Tilmelding” på denne side. Udfyld herefter de påkrævet felter, hvorefter en bekræftelse vil blive fremsendt via mail.

Betalingen sker ved tilmeldingen og der kan betales med VISA, Mastercard, American Express, Diners, Maestro, Apple Pay og Google Pay. Alle beløb er i danske kroner (DKK) og inkl. moms.

Hvis du ikke har mulighed for at betale med én af ovenstående betalingsløsninger kan du eventuelt finde en alternativ betalingsmulighed, ved at kontakte skolens administration på tlf. 33130926 mellem kl. 9.00-14.00 alle hverdage.

Medmindre andet er anført i kursusteksten kan framelding og tilbagebetaling af kursusgebyr ske indtil 14 dage før kursusstart. Herefter er tilmelding bindende og gebyret kan ikke refunderes. Kan et hold mod forventning ikke etableres, returneres hele kursusgebyret.

Lokation

Scandinavian Academy of Fashion Design, Badstuestræde 1, 1209 København K
Se på kort – Få rutevejledning