Ansøgningsproces

For at komme i betragtning til en studieplads bedes ansøgere udfylde vores optagelseformular længere nede på siden. Vi vil herefter gennemgå ansøgningen og vil dernæst kontakte ansøger inden for den nærmeste fremtid. Ved accept på ansøgers tilmelding vil ansøger blive inviteret til en personlig samtale, man har mulighed for at se skolens omgivelser, stille spørgsmål og hvor skolens ledelse har mulighed for at høre mere om ansøger.

Step 1


Ansøger sender en ansøgning via nedenstående formular. Ved accept på tilmeldingen inviteres ansøger til en personlig samtale, hvor der er mulighed for at se skolens omgivelser, stille spørgsmål og hvor skolens ledelse har mulighed for at høre mere om ansøger.

Step 2


Ansøger bliver inviteret til personlig optagelsessamtale (kan i særlige tilfælde ske via online møde). Ved optagelsessamtalen skal ansøger medbringe kreativt arbejde eller kunstneriske og håndværksmæssige udførelser til fremvisning.

Step 3


Vi vurderer ansøgningen og ansøger vil modtage svar på sin ansøgning til SAFD inden for 30 dage. I særlige tilfælde eller ved ansøgninger modtaget seks måneder inden skolestart, kan afgørelsen dog blive trukket i længere tid.

Optagelseskrav

Optagelseskrav

SAFD tager din uddannelse ligeså seriøst, som du selv gør, og vi glæder os over de ansøgninger, vi modtager fra alle potentielle studerende. Der lægges vægt på nysgerrighed, interesse og kendskab til mode, kultur og samfund. Ligeledes lægges vægt på mål og vilje fra ansøgers side, en indlevelsesevne og lyst til at eksperimentere. At være original i sit udtryk, besidde evnen til at bruge øjet, og have fornemmelse for form, farve og materiale.

For at blive optaget på uddannelsen har SAFD følgende krav til kommende studerende:

  • Ansøger skal være fyldt 18 år.
  • Ansøger skal kunne forstå dansk, norsk eller svensk på et rimeligt niveau.
  • Ansøger skal have et formuleret erhvervssigte og ønske om at gøre sig gældende inden for branchen efter endt uddannelse.

*SAFD forholder sig retten til at give dispensation til ansøgere, hvis de ikke opfylder de pågældende krav. Dette kan ske, hvis skolen f.eks. vurderer at ansøgere viser ekstraordinære evner inden for faget eller, hvis ansøgere er bosat i udlandet og ikke har mulighed for at komme til personlig samtale.

Rater og Betaling

Uddannelsesafgiften udgør i alt kr. 198.000 DKK som forfalder i følgende rater:

1. Rate 1. Juni 39.500 DKK
2. Rate 1. November 39.500 DKK
3. Rate 1. Maj 39.500 DKK
4. Rate 1. November 39.500 DKK
5. Rate 1. Maj 20.000 DKK
6. Rate 1. November 20.000 DKK

Ved indmeldelsen betales et depositum på 4.000 DKK, som refunderes ved betaling af 6. Rate.

Betaling til SAFD kan ske via bankoverførsel til skolens konto i Nordea:
Reg nr. 2191
Konto nr. 0102 303083

Angående indbetalinger fra udlandet:
IBAN: DK9220000102303083
SWIFT: NDEADKKK

Rater og Betaling

SU og Stipendier

Uddannelsen er SU-godkendt af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, og den studerende kan derfor søge om SU. Dette kan gøres via SUs hjemmeside som du finder her.

Satser for SU

SU er på 6.820 DKK per måned for udeboende og op til 2.940 DKK per måned (afhængig af husstandsindkomst) for hjemmeboende.

Dertil er den studerende berettiget til et SU-tillæg på yderligere op til 2.662 DKK per måned da SAFD er en privat uddannelse.

SU lån og Fribeløb

Udover SU er der mulighed for at optage SU lån på 3.489 DKK per måned. Hvis du ikke har mere SU tilbage, har du mulighed for at tage et slutlån inden for de sidste 12 eller 24 måneder af din uddannelse på 9.001 DKK per måned.

Får du SU, er der grænser for, hvor meget du må tjene ved siden af – det der kaldes “årsfribeløb”. Maksimal tilladt indkomst pr. måned ud over SU er 19.056 DKK for studerende, der ikke bor hos deres forældre.

Lånemuligheder

Studerende fra Danmark kan søge støtte fra Statens Uddannelsesstøtte (SU) www.su.dk

Studerende fra Norge kan søge støtte fra Lånekassen www.lånekassen.no

Studerende fra Sverige kan søge støtte fra CSN www.csn.se

Studerende fra Island kan søge støtte fra LIN www.lin.is

Økonomi

Vi forstår vigtigheden af at støtte vores talentfulde studerende, så de kan forfølge deres passion og udmærke sig som fremtidige designere. Vi har derfor gjort det en smule lettere, at få et overblik over de forskellige former for tillæg, stipendier og lån, for at sikre, at økonomiske bekymringer ikke står i vejen for din uddannelsesrejse.

341.352DKK

Indkomst (inkl. SAFD tillæg) for udeboende SU for hele uddannelsen.

125.604DKK

Maksimum indkomst fra SU lån (uden slutlån).

466.956DKK

Samlet indkomst fra SU og SU lån.

198.000DKK

Uddannelsesafgift for hele uddannelsen.

210.528NOK

Maksimum indkomst for stipendie for udeboende for hele uddannelsen.

133.560NOK

Maksimum indkomst fra lån for hele uddannelsen.

344.088NOK

Samlet indkomst fra stipendie og lån fra Lånekassen.

305.000NOK

Uddannelsesafgift for hele uddannelsen.

131.472SEK

Indkomst for stipendie for hele uddannelsen.

396.864SEK

Maksimum indkomst fra lån.

528.336SEK

Samlet indkomst fra stipendie og lån.

315.750SEK

Uddannelsesafgift for hele uddannelsen.

6.900.000ISK

Maksimum indkomst for lån gennem LIN.

6.900.000ISK

Samlet indkomst fra stipendie og lån fra Lånekassen.

3.815.060ISK

Uddannelsesafgift for hele uddannelsen.

Vi forstår, at hver studerende har unikke økonomiske forhold. Derfor tilbyder vi fleksible betalingsmuligheder, herunder delbetalingsplaner, der kan tilpasses dine behov.

På Scandinavia Academy of Fashion Design ønsker vi at fjerne flest mulige økonomiske hindringer og give dig mulighed for at fokusere på din uddannelse og din kreative udvikling. Vores tillæg til uddannelsen, herunder SU, stipendier og praktikmuligheder, er designet til at styrke din uddannelsesrejse og hjælpe dig med at opnå dine drømme som designer. Vi er her for at støtte dig på din vej mod succes inden for modeverdenen.

Satser fra 2024.

Ansøgningsformular

Indsend din ansøgning ved at udfylde nedenstående formular.

Venteliste

Uddannelsen på Scandinavian Academy of Fashion & Design, med studiestart i 2024 er i øjeblikket fuldt optaget. På grund af stor efterspørgsel er der desværre ikke flere ledige pladser tilgængelige.

Dog opfordrer vi alle interesserede til at registrere sig på vores venteliste ved at udfylde nedenstående tilmeldingsformular. Ved at gøre dette vil man blive prioriteret, hvis der skulle komme en ledig plads.

Vi takker for jeres forståelse og interesse for vores uddannelsesprogram. Skulle I have yderligere spørgsmål, er I velkomne til at kontakte os.