Kursusbeskrivelse

Kurset Tilskæring (Begynder) giver dig en praktisk introduktion til tilskæring, hvor du både modtager teoretisk og praktisk undervisning. På holdet møder du ligesindede, der ligesom dig ønsker at dygtiggøre sig, og du vil modtage en lang række værktøjer, metoder og gode råd med på vejen.

Konstruktion af mønstre er bindeleddet mellem det kreative design og den fysiske formgivning af modeller, og er samtidig kommunikationen mellem design og produktion. Tilskæringskurset formidler grundlæggende teknikker og indsigt i konstruktion af grundmønster i samspil med kreativt design. Der vil blive arbejdet med grundmønstre til nederdel og overdel. Herudover formidler kurset kendskab til forskellige variationer.

Grundlæggende teori omkring modeludvikling bliver gennemgået, og du fremstiller selv din egen nederdels- og overdelsgrundform i papir og opsyet i stof. Variationer over grundformen bliver gennemgået, og du får mulighed for at lave et mønster efter dit eget design.

Udbytte

Ved afslutningen af kurset vil du have en forståelse af følgende områder:

  • Måltagning og målskemaer
  • Tilskæring af nederdelsgrundforme – opsyning og tilretning
  • Variationer over nederdele
  • Tilskæring af overdelsgrundform – opsyning og tilretning
  • Variationer over overdelsgrundform
  • Produktionsmønstre med sømrum og afmærkninger

Målgruppe

Dette kursus er for personer, der ønsker at udvikle sine kreative evner. Dette gælder heriblandt:

  • Kreative personer
  • Nybegyndere
  • Iværksættere/Start-Ups
  • Studerende, der ønsker at genopfriske deres designpraksis

Der vil være grundig og individuel vejledning til alle kursister.

Kursuscertifikat

Når du har gennemført vores kursus på SAFD, vil du modtage et kursuscertifikat, der bekræfter din gennemførelse af kurset og dets moduler. Dette certifikat vil styrke dit CV og udvide dine karrieremuligheder, og det vil være et symbol på din dedikation, færdigheder og viden inden for kursets faglige indhold.

Underviser

Helle Nygaard

Helle Nygaard har i en lang årrække undervist i tilskæring og konstruktion, og har derudover egen virksomhed, hvor hun arbejder med tilskæring samt Adobe Photoshop og Adobe Illustrator i en modekontekst.

Moduler

Kursisterne introduceres til kurset og vil efterfølgende blive introduceret til tilskæring med fokus på nederdelsgrundmønstre, for at få erfaring med hvordan mønsterdele fungere og hvordan disse laves. Kursisterne udvikler en nederdel i størrelsen 1:4 og dernæst i størrelsen 1:1.

I dette modul udforsker kursisterne, hvordan man udvikler en række variationer af nederdele. Arbejdet fra forrige modul, hvor kursisterne gik igang med at udvikle deres nederdel i størrelsen 1:1 fortsætter, og nederdelen opsyes i bomuldslærredet stout.

Arbejdet fortsættes fra forrige modul, hvor kursisterne arbejder videre med deres projekt. Under modulet vil der være individuel sparring, og kursisterne vil løbende modtage feedback ift. redskaber der kan benyttes, gode råd til realisering osv.

I dette modul vil kursisterne blive introduceret til mønsterkonstruktion med fokus på overkroppens mønstre. Deltagerne udvikler en overdel i størrelsen 1:4 og derefter i størrelsen 1:1.

I dette modul går vi i dybden med indsnit, som kan forme tekstiler omkring kroppen og skabe nye spændende designs. Vi kommer bl.a. til at gennemgå drejningen af indsnit til en ny placering, som kan fremhæve kroppen på nye måder, samt de populære husar- og prinsessesnit.

I dette modul får kursisterne til opgave at lave mønsterkonstruktion til ærmer i størrelserne 1:4 og 1:1. I løbet af modulet vil der være individuel sparring, og kursisterne vil løbende modtage feedback vedrørende værktøjer, der kan bruges, gode råd til implementering mv.

I dette modul får kursisterne til opgave at eksperimentere med kravevariationer. I løbet af modulet vil der være individuel sparring, og kursisterne vil løbende modtage feedback vedrørende værktøjer, der kan bruges, og gode råd til implementering mv.

Kursisterne laver deres egen model i størrelserne 1:4 og 1:1. Der vil efterfølgende være feedback og vejledning til, hvordan kursisterne kan bruge deres nyindlærte viden og erfaring i deres videre arbejde.

Praktisk

Ved tilmelding vil du modtage en bekræftelse på mail, hvor der er angivet alle praktisk informationer, heriblandt hvad du skal medbringe til kursusstart. Kurset finder sted på skolens adresse Badstuestræde 1, 1209 København K.

Har du spørgsmål til kurset kan du kontakte os via nedenstående kontaktinformationer mellem kl. 9.00 og kl. 14.00 alle hverdage.

Tilmelding og Betaling

Tilmelding til kurset kan ske ved at klikke på knappen “Tilmelding” på denne side. Udfyld herefter de påkrævet felter, hvorefter en bekræftelse vil blive fremsendt via mail.

Betalingen sker ved tilmeldingen og der kan betales med VISA, Mastercard, American Express, Diners, Maestro, Apple Pay og Google Pay. Alle beløb er i danske kroner (DKK) og inkl. moms.

Hvis du ikke har mulighed for at betale med én af ovenstående betalingsløsninger kan du eventuelt finde en alternativ betalingsmulighed, ved at kontakte skolens administration på tlf. 33130926 mellem kl. 9.00-14.00 alle hverdage.

Medmindre andet er anført i kursusteksten kan framelding og tilbagebetaling af kursusgebyr ske indtil 14 dage før kursusstart. Herefter er tilmelding bindende og gebyret kan ikke refunderes. Kan et hold mod forventning ikke etableres, returneres hele kursusgebyret.

Lokation

Scandinavian Academy of Fashion Design, Badstuestræde 1, 1209 København K
Se på kort – Få rutevejledning