Kursusbeskrivelse

Fashion Design er et all-round kursus, der giver et samlet billede af moden med et spændende forløb fra teknikker til udvikling af kreativitet. Kurset formidler, foruden en alsidig indsigt og viden, de nyeste trends, som er krævet af nutidens beklædningsdesignere, hvis arbejdsområde i dag spænder fra udvikling af kollektionernes idégrundlag, udvikling af de enkelte designs til levering af færdige kollektioner.

Kurset er for dem, der ønsker at få et indblik i modebranchen og de processer, man som designer arbejder med for at udfærdige en kollektion. Kurset giver kursisterne mulighed for at udforske deres egen kreativitet og designforståelse. Yderligere vil kurset give kursisterne mulighed for at udforske den kreative anvendelse af de nyeste trends i udformningen af tekstiler og beklædninger, som vil hjælpe kursisten med at udvikle en større praktisk forståelse af moden og dens anvendelse i designprocessen.

Kurset giver dig en praktisk introduktion til Fashion Design, hvor du både modtager teoretisk og praktisk undervisning. På holdet møder du ligesindede, der ligesom dig ønsker at dygtiggøre sig, og du vil udvide dit netværk med erfarne branchefolk, hvis mål er at give dig give værktøjer og gode råd med på vejen.

Udbytte

Ved afslutningen af kurset vil du have en forståelse af følgende områder:

  • Udarbejdelse af collager og moodboards
  • Designprocessens forløb
  • Udarbejdelse af skitsering og arbejdstegninger
  • Modetegning og farvelægning
  • Materialelære (undervisning i diverse tekstiler)
  • Tilskæring og teknikker
  • Opsyning i stout/andet materiale

Målgruppe

Dette kursus er for personer, der ønsker at udvikle sine kreative evner. Dette gælder heriblandt:

  • Nybegyndere
  • Iværksættere/Start-Ups
  • Studerende, der ønsker at genopfriske deres designpraksis

Der vil være grundig og individuel vejledning til alle kursister.

Kursuscertifikat

Når du har gennemført vores kursus på SAFD, vil du modtage et kursuscertifikat, der bekræfter din gennemførelse af kurset og dets moduler. Dette certifikat vil styrke dit CV og udvide dine karrieremuligheder, og det vil være et symbol på din dedikation, færdigheder og viden inden for kursets faglige indhold.

Underviser

Mikkel Johansen

Mikkel Johansen er uddannet fra Scandinavian Academy of Fashion Design (tidl. Margrethe-Skolen) og arbejder til dagligt som Product Developer hos det danske fashion brand Wood Wood.

Moduler

Der introduceres til kurset og du vil ligeledes få udvidet dit branchekendskab gennem en grundig introduktion til modebranchens opbygning samt et overblik over hvad man som designer arbejder med. Efterfølgende vil vi begynde med idégenerering hvor vi indsamler inspiration gennem magasiner, websites m.m. med henblik på at opbygge en collage, der kan inspirere til produktudviklingen.

Opbygning af en mini-kollektion eller et produkt begyndes, på baggrund af det indsamlede inspirationsmateriale. Her vil vi skitsere idéer i form af beklædningsdele, og der vil løbende blive bygget en rød tråd mellem idégenerering og skitsering.

Arbejdet fortsættes fra forrige modul, hvor der hertil begynder og tænkes i produktudvikling. Produktudviklingen sker ved skitsering og/eller illustration via computer/tablet hvor der fokuseres på form og funktion.

Skitseringen fra produktudvikling udarbejdes som arbejdstegninger, hvor mål, detaljer og beskrivelser tilføjes. Arbejdstegningerne udarbejdes således at de kan bruges til produktion, hvor andre kan aflæses hvordan det pågældende design skal produceres.

Der udvælges en detalje, et piece eller et design fra arbejdstegningerne som der laves mønster ud fra. Målene der er angivet på arbejdstegningerne bliver overført til mønsterpapir, så der dannes mønsterdele til den udvalgte del.

Mønsterdelene overføres til bomuldlærredet stout, som er et materiale, der bruges til opsyning af prøvemodeller. De forskellige dele bliver efterfølgende syet sammen på symaskine, så de til sidst danner det udvalgte design i en tredimensionel model.

Der vil efterfølgende være feedback og vejledning til, hvordan kursisterne kan bruge deres nylærte viden og erfaring i deres videre færd i modeindustrien.

Praktisk

Ved tilmelding vil du modtage en bekræftelse på mail, hvor der er angivet alle praktisk informationer, heriblandt hvad du skal medbringe til kursusstart. Kurset finder sted på skolens adresse Badstuestræde 1, 1209 København K.

Har du spørgsmål til kurset kan du kontakte os via nedenstående kontaktinformationer mellem kl. 9.00 og kl. 14.00 alle hverdage.

Tilmelding og Betaling

Tilmelding til kurset kan ske ved at klikke på knappen “Tilmelding” på denne side. Udfyld herefter de påkrævet felter, hvorefter en bekræftelse vil blive fremsendt via mail.

Betalingen sker ved tilmeldingen og der kan betales med VISA, Mastercard, American Express, Diners, Maestro, Apple Pay og Google Pay. Alle beløb er i danske kroner (DKK) og inkl. moms.

Hvis du ikke har mulighed for at betale med én af ovenstående betalingsløsninger kan du eventuelt finde en alternativ betalingsmulighed, ved at kontakte skolens administration på tlf. 33130926 mellem kl. 9.00-14.00 alle hverdage.

Medmindre andet er anført i kursusteksten kan framelding og tilbagebetaling af kursusgebyr ske indtil 14 dage før kursusstart. Herefter er tilmelding bindende og gebyret kan ikke refunderes. Kan et hold mod forventning ikke etableres, returneres hele kursusgebyret.

Lokation

Scandinavian Academy of Fashion Design, Badstuestræde 1, 1209 København K
Se på kort – Få rutevejledning