Kursusbeskrivelse

Kursuset Fashion Trend Forecasting vil introducere dig til de forskellige aspekter af trend forecasting og give dig en forståelse omkring, hvordan trend forecasting i praksis fungerer, samt hvordan det bruges i modeindustrien. 

På forløbet vil vi starte med en introduktion til, hvad der definerer trends og tendenser, og hvordan det har ændret sig over de seneste 20 år. Vi vil kigge på forskellig trend forecasting virksomheder, og hvilke måder de arbejder på for at opnå deres klienters mål og behov.

Derefter vil vi dykke ned i de forskellig apsekter af trend forecasting. Vi vill kigge på catwalks og messe-analyser, samt de mest relevante retail og forbruger tendenser, der findes. Dette vil blive efterfulgt af en tur i- og omkring København, hvor vi vil vise, hvordan en trend forsker indsamle tendenser i byens mest inspirerende lokationer. Vi vill også gennemgå og argumentere vigtigheden af at finde inspiration fra unikke kilder for bedre at kunne forudse de nyeste trends.

Kursisterne vil derefter blive oplært i, hvordan man laver et trend moodboard. Dette vil inkludere både farver, prints, silhouetter, tekstiler og detalje inspiration. Det afsluttende projekt vil være at udforme jeres eget visuelle trend moodboard. Her vil der være tid til individuel sparring og feedback.

Udbytte

Ved afslutningen af kurset vil du have en forståelse af følgende områder:

  • Trend forecasting og dens betydning i modeindustrien
  • Udvikling af de vigtigste trend forecasting virksomheder, hvordan de opererer, og arbejder med deres forretningen
  • Farver, print, silhouetter og detaljer og deres påvirkning på trends
  • Hvordan nutidigt liv og kulturelle påvirkninger påvirker modetrends
  • Undersøgelse af  trends ved hjælp af moodboards

Målgruppe

Dette kursus er for personer, der ønsker at udvikle sine kreative evner. Dette gælder heriblandt:

  • Kreative personer
  • Marketingspersoner
  • Modejournalister
  • Nyuddannede
  • Iværksættere/Start-Ups

Der vil være grundig og individuel vejledning til alle kursister.

Kursuscertifikat

Når du har gennemført vores kursus på SAFD, vil du modtage et kursuscertifikat, der bekræfter din gennemførelse af kurset og dets moduler. Dette certifikat vil styrke dit CV og udvide dine karrieremuligheder, og det vil være et symbol på din dedikation, færdigheder og viden inden for kursets faglige indhold.

Underviser

Luisa Elvira Traina

Luisa Elvira Traina har arbejdet som konsulent med nogle af de største brands i verden indenfor livsstil, trends og mode. I dag har Luisa sit eget trendkonsulent bureau, hvor hun afholder trend workshops, med fokus på klienternes behov.

Moduler

Der introduceres til kurset og hvordan trend forecasting bruges i modeindustrien. Der vil blive introduceret til globale trend forecasting virksomheder, samt hvordan virksomhederne arbejder med trend forecasting i deres daglige virken.

I dette modul stilles der skarpt på catwalk og messe analyser og hvordan disse kan udarbejdes. Hertil vil retail og forbruger tendenser blive gennemgået, hvor kursisterne vil få et indblik i, hvordan trends opstår hos forbrugerne. Modulet afsluttes med en inspirationstur i København, hvor trends forskeres arbejde gennemgåes.

Der introduceres til forløbets opgave hvor kursisterne skal udforme deres eget visuelle trend moodboard. Her vil der være individuel sparring, og kursisterne vil arbejde med al den viden de har lært indtil videre.

Moodboard introduceres hvor der bliver gennemgået, hvordan man udvikler et trend moodboard fra bunden. Her vil der blive gennemgået hvilke former for inspiration, der kan benyttes, samt hvordan man bearbejder inspirationen til konkrete resultater. Derudover bliver der kigget nærmere på farver, print, silhouetter og detaljer i researchdelen.

Afslutning og præsentation af kursisternes opgave. Vi vil gennemgå alle opgaver, og der vil efterfølgende være feedback og vejledning til, hvordan kursisterne kan bruge deres nylærte viden og erfaring i deres videre færd i modeindustrien.

Praktisk

Ved tilmelding vil du modtage en bekræftelse på mail, hvor der er angivet alle praktisk informationer, heriblandt hvad du skal medbringe til kursusstart. Kurset finder sted på skolens adresse Badstuestræde 1, 1209 København K.

Har du spørgsmål til kurset kan du kontakte os via nedenstående kontaktinformationer mellem kl. 9.00 og kl. 14.00 alle hverdage.

Tilmelding og Betaling

Tilmelding til kurset kan ske ved at klikke på knappen “Tilmelding” på denne side. Udfyld herefter de påkrævet felter, hvorefter en bekræftelse vil blive fremsendt via mail.

Betalingen sker ved tilmeldingen og der kan betales med VISA, Mastercard, American Express, Diners, Maestro, Apple Pay og Google Pay. Alle beløb er i danske kroner (DKK) og inkl. moms.

Hvis du ikke har mulighed for at betale med én af ovenstående betalingsløsninger kan du eventuelt finde en alternativ betalingsmulighed, ved at kontakte skolens administration på tlf. 33130926 mellem kl. 9.00-14.00 alle hverdage.

Medmindre andet er anført i kursusteksten kan framelding og tilbagebetaling af kursusgebyr ske indtil 14 dage før kursusstart. Herefter er tilmelding bindende og gebyret kan ikke refunderes. Kan et hold mod forventning ikke etableres, returneres hele kursusgebyret.

Lokation

Scandinavian Academy of Fashion Design, Badstuestræde 1, 1209 København K
Se på kort – Få rutevejledning