Begyndelsen

Margrethe-Skolen blev grundlagt af Grethe Glad i 1931 og er opkaldt efter skolens protektrice Prinsesse Margrethe, af Bourbon-Parma. Baggrunden for Margrethe-Skolens succes var dels Grethe Glads sociale netværk i toneangivende kredse, dels hendes rejser til Paris, som hun i begyndelsen besøgte for at forny sin garderobe, senere for at købe modeller til fremstilling i København.

Derudover kom hendes sprogkundskaber og pædagogiske evner hende til gavn. I den periode, hvor skolen blev etableret, var interessen for de tekstile fag stor også i de allerede eksisterende skoler, men Margrethe-Skolens undervisning i tilskæring og syning af elegant mode med et internationalt præg var noget ganske nyt. Ligeledes var de studieture, hun arrangerede til Paris for skolens elever, usædvanlige på det tidspunkt.

I 1937 flyttede Grethe Glad til Frederiksholms Kanal, hvorefter Margrethe-Skolen blev fast etableret i lokaler Ved Stranden, og eleverne lærte tilskæring, syning og drapering efter principper fra det franske Haute couture skrædderi. Efter et par år trak Grethe Glad sig tilbage fra skolearbejdet, og i 1945 flyttede Margrethe-Skolen til Badstuestræde under ledelse af Inga Madsen, som døde i 2008, hvorefter Christina Beckman overtog ledelsen på skolen. Skolen har siden 1953 ligget på Østergade, men rykkede i 2012 tilbage til større, og nyere lokaler i Badstuestræde.

Udvikling

Skolens historie er en uadskillelig del af den danske modearv. Der har været vidne til en kontinuerlig strøm af talenter, der har passeret gennem skolens døre og formet branchen med deres unikke perspektiver og visioner. Undervisning har ikke kun handlet om at skabe dygtige beklædningsdesignere, stylister og erhvervsfolk, men også om at dyrke en forståelse for mode som en kunstform, der udtrykker dybere betydninger og æstetik.

Skolens historie er en fortælling om dedikation til kreativitet, innovation og fremragende uddannelse. Skolen har derudover altid været et epicenter for kreativitet og nyskabelse, og institutionens undervisningsmetoder afspejler engagementet i at opretholde den høje standard, som skolen historisk har været kendt for. Skolen er i dag internationalt kendt og respekteret for, som formuleret af Createur Erik Mortensen: “ikke blot at have forklaret og lært om mode, men også insisteret på at inspirere de studerende at finde frem til kernen i al form for kreation, mode og æstetik. Skolen har fastholdt en beundringsværdig form for prestige, der ligger højt for de, der ønsker at springe over, hvor gærdet er lavest.”

Dimittender

Skolens dimittender har opnået stor anerkendelse og succés både nationalt og internationalt, bl.a. skal nævnes: Margit Brandt, Henriette Zobel, Susanne Rützou, Benedikte Utzon, Lene Sand, René Gurskov, Louise Lynge Bjerregaard, Bitte Kai Rand, Laura Tønder, Anne Vestesen, Bente Lundquist, Elaine Hersby, Trice Tomsen, Prinsesse Benedikte, Prinsesse Elisabeth m.fl. Skolens mål er at uddanne beklædningsdesignere, der med deres ressourcer vil være i stand til at udvikle et kvalitativt produkt indeholdende identitet og personlighed. Designere som har lært at analysere og observere vores tid, således at de er i stand til at gå forbrugernes ønsker i møde.

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte er skolens protektrice og skolen har oprettet en fond, hvorfra Benedikte-Prisen uddeles. Skolen har haft den glæde og ære at uddanne Hendes Kongelige Højhed som siden har bevaret sin tilknytning til stedet.

Scandinavian Academy of Fashion Design · Margrethe-Skolen ·
Jobmuligheder

Modebranchen er en enorm industri, og der findes et væld af muligheder, så du med sikkerhed kan finde noget, der passer til dit temperament, dit talent og dine færdigheder.

Udforsk Mulighederne
Besøg SAFD

Er du nysgerrig for at se samt høre mere om SAFD og uddannelsen? Kom forbi vores campus i København og se skolen og få mere info om uddannelsen.

Book Tid
Ansøgning

At tage en designuddannelse er en af de bedste beslutninger du kan træffe, hvis du er interesseret i mode og design. Send en ansøgning for at sikre en plads.

Krav, Rater og Ansøgning